Povestea tinerei care a creat o afacere din vânzarea de plante aromatice crescute ecologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Urse. FOTO www.wall-street.ro
Andreea Urse. FOTO www.wall-street.ro

Are 32 de ani, însă prima afacere a creat-o la 19 ani. Ani în şir a fost atât angajat, cât şi antreprenor, iar din 2013 este fondatoarea Eco Herbal, o întreprindere socială. Mai exact, Andreea Urse a creat un business care implică familiile din comuna Ghimbaţi (judeţul Giurgiu) în producţia şi recoltarea de plante medicinale şi aromatice.

„Activitatea mea profesionala a inceput la varsta de 18 ani, ca angajat. La 19 ani, am infiintat prima mea afacere care a activat in domeniul publicitatii. Dupa aceasta etapa, timp de 8 ani am alternat activitatile antreprenoriale cu profilul de angajat in diverse companii, timp in care m-am convins de faptul ca antreprenoriatul mi se potriveste cel mai bine. In acest mediu gasesc cele mai potrivite resurse, inspiratie, ma simt libera sa creez solutii si oportunitati”, spune Urse.

Astfel, in 2013 a lansat Eco Herbal, un business de productie si procesare de plante medicinale si aromatice despre care Andreea Urse afirma ca este inspirat din educatia primita in copilarie. Business-ul are ca scop sa puna pe piata materie prima pentru produse de fitoterapie si homeopate care urmaresc imbunatatirea sanatatii consumatorilor.

Stia agricultura de la bunici

„Parintii mei sunt ingineri in industria alimentara si au monitorizat indeaproape conduita mea alimentara. Datorita lor am inteles ca sanatatea fizica si mentala este dependenta de ceea ce mancam. Astfel ca, Eco Herbal a pornit din respectul pentru stilul de viata sanatos”, afirma Andreea Urse.

Cand s-a gandit sa lanseze Eco Herbal avea cunostinte foarte putine despre agricultura, iar pe acestea le stia tot din copilarie de la bunici. Insa s-a inscris in competitia Fabricat in Tara lui Andrei, iar timp de opt luni s-a informat atat din tratate de specialitate, cat si de la profesori in agronomie, cercetatori si specialisti in domeniul plantelor medicinale si aromatice.

Banii investiti in afacere au constat in 19.000 de euro din venituri proprii si 32.000 de euro castigati in cadrul competitiei Fabricat in Tara lui Andrei.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite