Poţi merge cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni cu doar 4 lei. Preţul a fost redus la mai mult de jumătate

0
0

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi secretarul de stat Irinel Scrioşteanu au anunţat vineri că tariful pentru o călătorie cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni va fi de 4 lei, deşi propunerea iniţială era de 8,5 lei, redusă ulterior la 5 lei.

„Poţi merge cu trenul spre Aeroportul Otopeni cu numai 4 lei

Trenul spre Aeroportul Otopeni va circula începând de duminică, la un interval de 40 de minute, 24/24 ore, cu o durată de aproximativ 20 minute.

Am avut astăzi discuţii pe marginea acestui tarif pe calea ferată, ţinând cont de Metodologia de calcul a tarifelor maximale pentru transportul de călători pe calea ferată, dar şi de discuţiile purtate cu operatorii feroviari şi cu partenerii sociali, acestia fiind de acord cu propunerea MTIC, în privinţa pretului călătoriei. Sunt în măsură să vă spun că am reuşit să ajungem la un consens şi să anunţ că preţul unei călătorii pe această rută este de 4 lei. 

Este vorba de primul tronson de cale ferată construit de la zero în România din 1984 până în prezent. Proiectul a fost unul complex: s-au construit 3 podeţe, 1 viaduct, 1 staţie de cale ferată şi un punct de oprire în oraşul Otopeni şi s-a realizat racordul de cale ferată la Terminalul T1 sosiri din Aeroport. Arhitectura staţiei are caracter unicat şi este o structură spaţială dispusă sub forma unui arc de cerc. 

Proiectul îndeplineşte un vis de peste 30 de ani al românilor, şi anume, acela de a conecta Aeroportul Internaţional Henri Coandă la reţeaua feroviară.

Am avut ambiţia de a finaliza acest proiect de infrastructură feroviară şi m-am ţinut de cuvânt”, a scris Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

bPotrivit datelor din Mersul Trenurilor, consultate de „Adevărul” în urmă cu două zile, Biletul de tren de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni va porni de la 7 lei, pe sensul de mers.

Trei companii vor asigura transportul de călători între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, începând cu data de 13 decembrie: CFR Călători, Regio Călători şi Transferoviar Călători.

Tarifele percepute sunt diferite: Transferoviar - 7 lei; CFR Călători - 8,30 lei, cu propunere de reducere la 5 lei; preţurile Regio Călători nefiind afişate la data la care „Adevărul” a comparat tarifele.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite