Poșta Română anunță că toate unitățile din mediul rural și urban vor fi închise miercuri

0
Publicat:

Toate unităţile poştale din mediul rural şi urban vor fi închise, miercuri, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, a anunţat, luni, Compania Naţională Poşta Română.

foto unitate poștală Poșta Română
Poșta Română anunță că toate unitățile din țară vor fi închise miercuri

Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, este declarată zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.

Astfel, de joi, 25 ianuarie 2024, Poşta Română reia programul de lucru normal. Pe data de 24 ianuarie vor fi închise și majoritatea magazinelor alimentare, unitățile bancare dar și majoritatea farmaciilor. 

Poșta Română, în mijlocul unui scandal politic în luna ianuarie

Pe data de 12 ianuarie, Compania Națională Poșta Română a anunțat faptul că ar urma să suspende serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic, în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la implicarea operatorului poştal în acţiuni de distribuire a unor astfel de materiale.

„În urma informaţiilor apărute în presă cu privire la implicarea companiei în distribuirea de materiale cu caracter politic, Compania Naţională 'Poşta Română' a luat decizia, în baza prevederilor legale, de a suspenda temporar serviciul Postmesager pentru materiale cu caracter politic. Poşta Română, cu o vechime de 162 de ani în slujba cetăţenilor, ţine la reputaţia şi la prestigiul său, fiind o companie care susţine valorile democratice şi nu doreşte să fie asociată cu niciun partid politic”, se arată într-un comunicat al companiei, transmis la solicitarea Agerpres.

Serviciul Postmesager a fost suspendat ca urmare a unei solicitări realizate de Partidul Social Democrat (PSD) cu privire la explicații cu privire la distribuirea unor materiale de propagandă politică ataşate, prin capsare, de taloanele de pensii.

Alin Nica folosește Poșta Română și angajații ei pentru a-și face campanie electorală! Zilele trecute, bătrânii din Lugoj au primit pensiile și la fiecare fluturaș de pensie a fost atașat un pliant cu imaginea liberalului Alin Nica. O astfel de acțiune este fără precedent în județul Timiș și arată modul în care Nica înțelege să facă politică, dar, totodată, trădează disperarea unui om care știe că zilele sale în fruntea Consiliului Județean sunt numărate”, a reacționat liderul PSD Timiș, Alfred Simonis.

La rândul său, președintele PSD Timiș și al Camerei Deputaților l-a indicat ca responsabil și pe liberalul Adrian Lulciuc, directorul Sucursalei Regionale de Poștă Timișoara, căruia PSD i-a cerut demisia „de urgență”. „Alin Nica și acoliții săi trebuie să înțeleagă că nu pot folosi instituțiile în care și-au plasat oameni în funcții de conducere pentru a face campanie electorală”, a mai declarat Simonis.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite