Ponta: Se lucrează la un proiect mai vechi de dezvoltare în sens european a Gării de Nord din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat că se lucrează la un proiect mai vechi de dezvoltare a Gării de Nord din Bucureşti printr-o asociere europeană, fără să avanseze vreun termen.

Victor Ponta a fost întrebat dacă s-a plimbat cu trenul de mare viteză al chinezilor şi cu ce impresie a rămas atunci când s-a plimbat cu cel românesc.

„Cu trenul de mare viteză al chinezilor nu m-am plimbat, am mers. Cu cel românesc mi-a plăcut foarte tare. Am fost în urmă cu trei luni şi am ajuns în Gara de Nord, unde mă aşteptau nişte militanţi PMP, dar tot a fost foarte plăcut“, a răspuns premierul.

Întrebat când va exista la Bucureşti o gară precum cea din Beijing, premierul a răspuns: „O gară ca şi cea din Beijing vom avea atunci când o să avem 1,4 miliarde de locuitori. Atunci o să avem o gară ca la Beijing. Cred că paralela este un pic prea optimistă. Dacă vă referiţi la o gară în sens european, e un proiect mai vechi de dezvoltare a Gării de Nord printr-o asociere europeană şi pot să vă spun că lucrăm la acest proiect“.

CFR, privatizată „când e pregătită“

În ce priveşte privatizarea CFR Marfă, premierul a spus că aceasta va fi reluată când CFR Marfă „e pregătită“. „Cel mai important e să obţinem salvarea companiei şi a locurilor de muncă. Acesta a fost obiectivul fundamental“, a spus el.

Premierul Victor Ponta a participat, alături de Ioan Rus – ministrul Transporturilor, Doina Pană – ministrul pentru Ape şi Păduri, Ovidiu Creţu – primarul Bistriţei, prefectul Ioan Ţintean şi numeroşi primari de comune la inaugurarea Gării Bistriţa Nord. Aceasta a fost reabilitată.

„CFR-iştii, a treia armată a ţării“

„POS Transport a fost scos din starea de suspendare în 2012 şi în felul acesta multe proiecte, nu doar acesta, s-au realizat. Îi felicit pe beneficiari, cei de la CFR. Sunt foarte bucuros pentru Bistriţa şi acest judeţ că are o gară europeană. Voi sprijini şi celelalte proiecte. (…) Dacă facem drumuri şi gări, până la urmă ne facem datoria. Îi salut pe ceferişti, erau în uniformă, cum m-am învăţat doar la MApN şi MAI, am uitat că erau a treia armată a ţării. Din păcate, au trecut prin vremuri grele, dar poate vin şi vremuri mai bune“, a mai afirmat premierul Victor Ponta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite