Ponta invită PDL şi UDMR la discuţii privind noul acord cu FMI după ce l-a negociat deja

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta crede că PDL şi UDMR nu vor refuza dialogul privind noul acord cu FMI şi bugetul pe 2014  FOTO: Gov.ro
Ponta crede că PDL şi UDMR nu vor refuza dialogul privind noul acord cu FMI şi bugetul pe 2014  FOTO: Gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că va trimite la începutul săptămânii viitoare o scrisoare conducerilor PDL şi UDMR pentru a-i invita la discuţii pe tema unui nou acord cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, precum şi pe tema proiectului de buget pe 2014.

„Vreau să vă confirm cu această ocazie faptul că luni dimineaţă voi trimite scrisoare oficială către conducerea PDL, către UDMR, de asemenea, pentru că şi ei au dorit, să avem şi discuţii şi politice dar mai ales tehnice - eu voi fi însoţit la aceste discuţii de ministrul Chiţoiu şi ministrul Liviu Voinea - despre două subiecte importante pentru România în aceasta toamnă, care sunt importante şi pentru putere, şi pentru opozoţie, şi anume noul acord cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială şi bugetul pe 2014”, a spus Ponta.

O delegaţie FMI s-a aflat în România la finele lunii iunie, aceasta negociind cu Executivul mai prevederile noului acord. Potrivit draftului scrisorii de intenţie, prezentate de "Adevărul", Guvernul a obţinut scăderea TVA la pâine de la 24% la 9% şi şi-a asumat reforma sistemului sanitar, scumpirea biletelor CFR, închiderea sau restructurarea a cinci unităţi de servicii energetice Electrica Serv şi noi amânări pentru intrarea în vigoare a prevederilor care ar permite oamenilor eliminarea clauzelor abuzive din contractele de credit.

Acum, Ponta s-a declarat convins că şi cei de la PDL şi cei de la UDMR, chiar dacă sunt în opoziţie, înţeleg că nu pot să refuze dialogul pe aceste două subiecte importante pentru România.

El a spus că nu întâmplător Guvern pe care îl conduce nu a avut parte, în ultimul an şi jumătate, de nicio moţiune de cenzură. „Dacă dialogăm e mult mai bine. Noi am tot depus când eram în opoziţie moţiuni de cenzură pentru că nu vroia nimeni să vorbească cu noi. În momentul în care ai un dialog, unele lucruri le poţi rezolva, alteori nu, evident”, a adăugat Ponta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite