Pasajul Domneşti, tot mai aproape de finalizare. Când ar putea fi deschis circulației

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, publicat noi imagini de pe şantierul pasajului Domneşti, următorul care va fi deschis pe Centura Capitalei.

Lucrări pe Șantierul Pasajului Domnești în octombrie 2022, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu
Lucrări pe Șantierul Pasajului Domnești în octombrie 2022, Foto: Facebook Ionel Scrioșteanu

Potrivit acestuia, a fost finalizată turnarea balastului stabilizat pe rampa de coborâre/urcare spre și dinspre Domnești și a început montarea bordurilor și lucrările la girație.

Săptămâna viitoare va începe asfaltarea acestei rampe, precizează oficialul.

De asemenea, au fost finalizate fundațiile scărilor de acces pietonal și va începe montarea structurii metalice ale acestora.

,,Se află în curs de finalizare asfaltarea pe rampa de coborâre spre București și pe rampa de urcare spre Bragadiru. Se află în curs de finalizare montarea dispozitivelor de rost, a parapetului rutier și a balustradei pietonale pe toată girația suspendată și pe rampele tablierului metalic. După finalizarea dispozitivelor de rost, va începe realizarea marcajelor rutiere. Se află în curs de finalizare parapetele rutier de-a lungul Centurii București.”, explică oficialul din Transporturi pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat mai anunţă că au fost turnate straturile de uzură pe prima și a patra bandă de circulație ale Centurii București și se pregătesc celelalte două benzi, doi și trei, pentru stratul final și montarea parapetelor New Jersey.

,,A început acoperirea cu stratul de protecție anticorozivă pe toată structura din beton a pasajului (pile, culei, ziduri, rampe). A început montarea indicatoarelor rutiere. Continuă realizarea bazinelor pentru retenția apei pluviale, în zona giratoriului Domnești - București, inclusiv construcția stațiilor de pompare aferente.”, subliniază Ionel Scrioşteanu.

Conform sursei citate, continuă montarea stâlpilor pentru iluminat, a lămpilor electrice și a tablurilor de conexiune pe mai multe zone ale pasajului, dar şi realizarea rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului.

Secretarul de stat a mai punctat că pasajul este în graficul asumat de către constructor astfel încât să fie dat în trafic pe 15 noiembrie.

image

Scurt istoric al Pasajului Domnești

Potrivit Hotnews.ro, lucrările la pasajul Domneşti au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018 în baza unei autorizaţii de construire parţiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilităţile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile iniţiale şi cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvenţă.

Pasajul Domneşti - Giratoriu suspendat

- Lungime: 536 m

- Cost: 91,5 mil lei

- Constructor: STRACO GRUP SRL - SC COMNORD SRL - SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcţie preluată de subcontractorul TRACON

- Contract semnat: 2017

- Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare şi execuţie)

Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care va fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoşoaia, având în vedere stadiul actual al lucrărilor.

Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu.

image
EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite