Partea de împumuturi a PNRR, un sistem la dobândă mică, pe termen lung şi pe proiecte foarte concrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, afirmă că partea de împumuturi a PNRR este un sistem la dobândă mică, pe termen lung, şi pe proiecte foarte concrete.

„Eu cred că merită. Acuma, dacă sunt forţe politice care cred că nu ar trebui să o facem, să-şi asume deschis acest lucru, adică această ipocrizie în care pe de o parte zici că: văleu, vine austeritatea, dar pe de altă parte este ok să iei banii, este până la urmă o ipocrizie", a comentat ministrul, potrivit News.ro.

Ghinea subliniază că proiectele din PNRR vor trebui prioritizate la investiţii de către ministere şi agenţii şi menţionează că, în PNRR, nu avem nici îngheţări de salarii sau de pensii, ci avem nişte reforme „foarte moderate şi de bun simţ”.

Conform ministrului, limita de îndatorare a României este sub media europeană şi pe de altă parte România este o ţară care se împrumută scump.

„Suntem un guvern responsabil, care avem o traiectorie de reducere a deficitului stabilită în cadrul procedurii de deficit excesiv cu Comisia Europeană, avem în acelaşi timp o decizie asumată de a trage aceste împrumuturi şi trebuie efectiv să prioritizăm (...), proiectele din PNRR vor trebui prioritizate la investiţii de către toate ministerele şi agenţiile care s-au angajat la reforme", a susţinut ministrul.

El a afirmat că acesta este „planul de ţară" pentru următorii ani, iar la întocmirea bugetului se vor prioritiza investiţiile care intră în PNRR.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite