Păgubiţii Carpatica Asig mai pot depune cereri de plată până pe 16 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potenţialii creditori de asigurare ai societăţii Carpatica Asig, în faliment, mai pot depune cereri de plată până în data de 16 iunie pentru a putea beneficia de despăgubirile cuvenite.

„În conformitate cu articolul 14, alin. 1 din Legea 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraţilor, orice persoană care pretinde un drept de creanţă împotriva Carpatica Asig SA poate formula o cerere de plată, motivată, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului sau de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior”, arată Fondul.

​Termenul prevăzut de această dispozitie legală, de 90 de zile, se împlineşte în data de 16 iunie 2017, în cazul societăţii Carpatica Asig.

Până la 31 mai 2017, FGA a înregistrat 24.738 cereri de plată, atât pentru cele 27.270 dosare preluate de la Carpatica Asig, cât şi pentru cele 9.347 de dosare nou deschise de către Fond.

Fondul reaminteşte potenţialilor creditori de asigurări ai companiei Carpatica Asig că FGA este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale doar către creditorii de asigurări care au depus cereri de plată şi care au dosarele complete. Plata se va face în limita a 450.000 de lei pentru fiecare creditor de asigurare al societăţii în faliment.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor s-a constituit ca persoană juridică de drept public conform Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Fondul este o schemă de garantare în domeniul asigurărilor şi are drept scop protejarea creditorilor de asigurări de consecinţele insolvenţei unui asigurător.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite