Operatorii economici pot obține până la 200.000 de euro de la stat pentru infrastructuri balneare

0
Publicat:

Operatorii economici pot aplica, începând de luni, pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile de până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, balneare, culturale, sportive şi de agrement, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

foto stațiune balneară
Foto: Shutterstock

„Finanţarea, care acoperă maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, exclusiv TVA, va include şi costurile aferente formării profesionale a personalului angajat în sectorul HoReCa. Bugetul total, alocat programului pentru anul curent, este de 15.000.000 lei”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MEAT

Fondurile sunt destinate proiectelor de extindere şi reabilitare a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, alimentaţie publică şi tratament balnear, inclusiv a reţelelor de captare şi transport a factorilor naturali de cură.

Totodată, finanţarea va sprijini construcţia, extinderea şi reabilitarea obiectivelor culturale, sportive şi de agrement din staţiunile balneare şi balneoclimatice. Achiziţia de echipamente, mobilier şi aparatură medicală specifice tratamentelor balneare este, de asemenea, eligibilă, precum şi formarea profesională a personalului angajat în cadrul structurii deţinute de beneficiar în domeniul HoReCa, precizează sursa citată.

Un beneficiar se poate înscrie cu un singur proiect în cadrul apelului. 

Conform datelor ME, vor fi finanțate următoarele tipuri de activități:

  • extinderea și reabilitarea de structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare turistică, alimentație publică și tratament balnear, inclusiv a rețelelor de captare și transport a factorilor naturali de cură;
  • construcția, extinderea și reabilitarea obiectivelor culturale, sportive și de agrement din stațiunile balneare;
  • achiziția de echipamente, mobilier și aparatură medicală specifice tratamentelor balneare;
  • formarea profesională a personalului angajat în cadrul structurii deținute de beneficiar în domeniul HoReCa.

Apelul de proiecte va fi lansat în luna septembrie, înscrierile urmând a fi derulate exclusiv online, pe www.turism.gov.ro. După completarea formularului electronic dedicat și anexarea documentelor justificative, aplicațiile depuse cu succes de operatorii economici vor fi verificate de Agențiile pentru Îndeprinderi Mici și Mijlocii de care aparțin, în ordinea numerelor de înregistrare și a bugetului aprobat. Menționăm că un beneficiar se poate înscrie cu un sigur proiect în cadrul apelului.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite