O parte din terenul fostei fabrici Energomontaj poate fi vândut către Kaufland și Lidl

0
0
Publicat:

O parte din terenul fostei fabrici Energomontaj poate fi vândut către Kaufland și Lidl, fiind deja obținute autorizațiile de construire.

Siglele Lidl și Kaufland
O parte din terenul fostei fabrici Energomontaj poate fi vândut către Kaufland și Lidl

Documentele arată o suprafață desfășurată de circa 6.000 de metri pătrați dedicată Kaufland și una de circa 2.500 de metri pătrați rezervată magazinului Lidl. Principala firmă a vânzătorilor băimăreni Călin Gabriel Dobra (55 de ani) și Alina Codruța Dobra (53 de ani), Entire Real Estate Solutions, a cumpărat, în 2021, cu circa 10 milioane de euro, terenul pe care a funcționat fabrica Energomontaj de lângă rezervoarele de păcură ale CET București Sud, tranzacție semnalată de Profit.ro.

În 2022, compania familiei Dobra a demolat cele 10 construcții industriale de pe terenul de circa 6,2 hectare de la Energomontaj. Familia Dobra a fost asociată în momentul inițierii achiziției terenului Energomontaj cu o firmă controlată indirect de familia antreprenorului Raul Ciurtin, însă aceasta s-a retras din afacere.

Călin și Alina Dobra sunt cunoscuți pentru implicarea în construcția mai multor unități Kaufland și Lidl din țară. În prezent, lucrează la autorizarea unui complex comercial susținut de un magazin Penny pe DN1 în localitatea ilfoveană Ciolpani, lângă Mega Image.

Planul dezvoltatorului este să realizeze pe un teren de 9.800 de metri pătrați un complex comercial cu o suprafață de circa 2.600 de metri pătrați, din care 1.400 de metri pătrați sunt rezervați unui magazin Penny, iar restul unei galerii comerciale, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Complexul va beneficia de 106 locuri de parcare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite