Nuclearelectrica nu va mai avea un aport financiar la realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nuclearelectrica va participa doar cu investiţiile deja realizate la proiectul realizării reactoarelotr 3 şi 4 de la Cernavodă, fără a mai avea un aport financiar, a anunţat Gabriel Dumitraşcu, directorul Direcţiei Privatizare din cadrul Departamentului pentru Energie, într-o conferinţă de presă.

"Departamentul pentru Energie a instructionat Nuclearelectrica că nu va mai avea un aport financiar, va intra doar cu investiţiile deja făcute", a spus Dumitraşcu. "Până la finele anului, partenerii (Enel şi ArcelorMittal-nr) trebuie să se decidă dacă au un angajament financiar clar. Dar dacă reactoarele se vor realiza, nu vă imaginaţi că se fac repede, vom avea timp să facem interconectări pentru a exportă energia", a mai afirmat el.

Cele două reactoare costă 6,5 miliarde de euro. În acest moment, Nuclearelectrica are 85% din proiect, Enel are 9% iar ArcelorMittal 6%.

Acordul iniţial, din 2007, prevedea acelaşi lucru, respectiv prezenţa Nuclearelectrica doar cu activele de pe platformă. Ulterior s-a dorit majoritatea, iar în ultimii ani o serie de parteneri, precum CEZ, RWE, GdF SUEZ şi Iberdrola au părăsit proiectul.

Statul curtează acum o serie de alţi investitori din China şi Coreea de Sud.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite