Noutăţi pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti: Au dispărut bordurile puse cu fast în prezenţa lui Dragnea şi Cuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti nu doar că bat pasul pe loc, ci şi regresează. O imagine devenită virală arată cum bordurile aşezate în câmp la inaugurarea şantierului, în prezenţa lui Liviu Dragnea şi a lui Răzvan Cuc, au dispărut.

„Vreţi noutăţi de pe şantierul Autostrăzii Craiova Piteşti? Avem: au dispărut bordurile puse la inaugurarea lucrărilor”, a semnalat pe Facebook omul de afaceri craiovean Horaţiu Buzatu, care a ataşat şi o fotografie de la faţa locului.

În 22 mai 2019, fostul şef PSD Liviu Dragnea, arestat în data de 27 mai, şi ministrul Transporturilor inaugurau cu mare fast începerea lucrărilor la drumul expres, anunţând că s-a semnat ordinul de începere pentru tronsonul I, licitaţie câştigată de italienii de la Tirrena Scavi.

Nici două luni nu au trecut de la inaugurarea şantierului, că acesta a trecut deja prin câteva scandaluri.

În primul rând, în ziua inaugurării specialiştii au semnalat că doar au fost montate bordurile pe drumul tehnologic, paralel cu drumul expres. Văzând fotografiile de la faţa locului, oamenii au comentat imediat: „Nici borduri nu-s capabili să pună”.

Şantier drum expres Craiova-Piteşti FOTO cursdeguvernare.ro

La o zi după inaugurare, au apărut fotografii care demonstrau că utilajele au fost retrase din zonă imediat după ce liderii PSD au plecat de la faţa locului. Cei de la USR Dolj spuneau că, imediat după plecarea celor doi, utilajele au fost mutate la o altă tăiere de panglică.

drum expres Craiova

Ulterior publicării articolelor pe tema mutării utilajelor, Compania de Drumuri (CNAIR) a transmis că lucrările pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti continuă.

La o săptămână după, şi directorul Ford România, Ian Pearson, a mers personal să vadă care este stadiul drumului expres Craiova-Piteşti. El a şi publicat câteva fotografii de la locul respectiv din care se observa că lucrurile nu s-au schimbat foarte mult faţă de momentul inaugurării.

În urma postării sale, Ministrul Răzvan Cuc a anunţat că va verifica stadiul lucrărilor. Ulterior, cei doi s-au întâlnit, iar Cuc explicat că la acel moment s-au adus utilaje într-un punct pentru care s-a putut emite autorizaţie, nu întreg terenul fiind atunci cu toată documentaţia finalizată. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite