Norul vulcanic a scăzut cu 2,4% numărul de pasageri aerieni, în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul aerian internaţional de pasageri a scăzut cu 2,4% în aprilie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, pe fondul numărului mare de anulări de zboruri cauzate de norul de cenuşă vulcanică din Islanda, potrivit Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Declinul înregistrat de traficul de pasageri a întrerupt procesul de recuperare a industriei aeriene din perioada de criză economic, informează IATA. „În martie ne aflam cu 1% sub nivelul de dinaintea perioadei de criză, din 2008. În aprilie am scăzut din nou, la 7%", a declarat directorul şi CEO-ul IATA, Giovanni Bisignani.

 În ceea ce priveşte gradul de ocupare a aeronavelor, acesta a scăzut în aprilie la 76,9%, faţă de 78% în luna anterioară.

 Companiile aeriene din Europa au înregistrat în aprilie un declin de 11,7% al traficului, faţă de o creştere de peste 6% în martie. Două treimi din declinul total au fost cauzate de anulărie de zboruri, pe fondul erupţiei vulcanului din Islanda.

 În America de Nord, cererea pentru călătorii a scăzut în aprilie cu circa 2%, comparativ cu o creştere de 7,8% înregistrată în martie, în timp ce avioanele au avut un grad de ocupare de 80,2%.

 Totodată, transportatorii din Asia-Pacific au înregistrat scăderi de 3,5%, în condiţiile în care în martie au avut loc creşteri de circa 13%, iar în Orientul Mijlociu companiile au consemnat cea mai mare creştere a traficului, respectiv 13%, adică aproape jumătate din avansul din martie.

IATA include circa 230 de operatori aerieni, care asigură 93% din traficul aerian internaţional.

 Blocarea traficului aerian în Europa în urma erupţiei vulcanului din Islanda, care a durat aproape o săptămână în luna aprilie, a provocat pierderi de 1,26 miliarde de euro pentru companiile aeriene, potrivit IATA, şi a provocat un haos al transporturilor pe continentul european.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite