Ministrul Energiei: Stratum Energy va deveni al treilea producător de gaz din România, cu o producţie anuală de peste 500 de milioane de metri cubi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stratum Energy va investi anul viitor peste 150 de milioane de dolari  în România în dezvoltarea descoperirii de gaz convenţional făcuta, recent, de companie în zona Moineşti din judeţul Bacău FOTO Adevărul
Stratum Energy va investi anul viitor peste 150 de milioane de dolari  în România în dezvoltarea descoperirii de gaz convenţional făcuta, recent, de companie în zona Moineşti din judeţul Bacău FOTO Adevărul

Compania Stratum Energy va deveni al treilea producător de gaz din România, după Romgaz şi Petrom, cu o producţie anuală de peste 0,5 miliarde de metri cubi, în urma unei investiţii de peste 150 de milioane de dolari ce urmează să fie realizată în 2015, a arătat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, într-o postare pe Facebook.

„Am început ziua primind o veste bună. Compania Stratum Energy va deveni al treilea producător de gaz din România, după Romgaz şi Petrom, cu o producţie anuală de peste 0,5 miliarde de metri cubi, după ce va investi peste 150 de milioane de dolari anul următor în ţara noastră în dezvoltarea descoperirii de gaz convenţional făcuta, recent, de companie în zona Moineşti din judeţul Bacău“, se arată în postarea ministrului care se află în Houston. 

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, îl însoţeşte pe premierul Victor Ponta în Statele Unite ale Americii, în perioada 23-26 septembrie, cu ocazia celei de a 69-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Delegaţia Guvernului de la Bucureşti se află vineri la Houston, unde va avea întrevederi cu conducerea companiilor Halliburton şi Exxon Mobile, precum şi cu alţi reprezentanţi ai companiilor americane din domeniul petrol şi gaze naturale.

„Începem programul oficial de întâlniri cu marile companii energetice americane. Cred foarte mult că atragerea de investiţii şi tehnologie din SUA în domeniul energetic românesc va ajuta ţara noastră să devină, în preajma anului 2020, independentă energetic. În plus, consumatorii vor beneficia de preţuri cât mai bune, noi locuri de muncă vor fi create şi taxe suplimentare vor fi colectate la buget“, a mai arătat ministrul Energiei în postarea sa de pe Facebook.

Tot astăzi, are loc şi o conferinţă cu tema „România, poarta către un sector energetic sigur şi diversificat“, găzduită de World Affaires Council din Houston.

La întrevederile de la Houston, prim-ministrul este însoţit atât de ministrul delegat pentru Energie, cât şi de ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu. 

Mai puteţi citi:

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite