Ministrul Agriculturii asigură că există pe piaţă o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul industriei de panificaţie, dar şi pentru export

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că în acest moment există pe piaţă o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificaţie şi cantităţile contractate la export şi le solicită reprezentanţilor din industria de morărit şi panificaţie să prezinte date veridice, care să ofere stabilitate în piaţă.

Petre Daea s-a întâlnit, marţi, la sediul ministerului, cu reprezentanţii procesatorilor din industria de morărit-panificaţie, cu cei ai comercianţilor şi distribuitorilor de pe piaţa cerealelor, precum şi cu membrii conducerii asociaţiilor de fermieri, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a MADR.

În context, ministrul Agriculturii a solicitat celor prezenţi o scurtă analiză a situaţiei din perspectiva fiecărui sector.

La rândul lor, reprezentanţii sectorului de morărit şi panificaţie au solicitat conducerii MADR susţinere pentru îmbunătăţirea condiţiilor de finanţare existente. 

Ministrul şi-a manifestat deschiderea şi sprijinul său, menţionând că la nivelul MADR există o strânsă colaborare cu echipele de lucru de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, conduse de ministrul Marcel Ioan Boloş.

Petre Daea a dat asigurări că în acest moment există pe piaţă o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificaţie, precum şi pentru acoperirea cantităţilor contractate la export.

De asemenea, a transmis participanţilor necesitatea de a prezenta date veridice, care să ofere stabilitate în piaţă şi a subliniat că toate deciziile MADR sunt luate în urma consultării cu toţi actorii implicaţi: producători, comercianţi şi procesatori.

Totodată, ministrul a prezentat măsurile întreprinse pentru sprijinirea fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic, în contextul situaţiei agrometeorologice dificile cu care se confruntă agricultorii din România.

În cadrul întâlnirii, Petre DAEA a subliniat importanţa dialogului constructiv pentru ca împreună cu toţi cei implicaţi să fie identificate soluţiile cele mai bune, astfel încât industria de morărit-panificaţie să rămână viabilă.

În acest sens, participanţii la întâlnirea de marţi au agreat ideea continuării acestor întâlniri, cu o frecvenţă săptămânală, mai ales în contextul actual, pentru a avea o monitorizare permanentă a situaţiei, în vederea eficientizării măsurilor necesare eliminării riscurilor ce pot apărea în lanţul de aprovizionare a populaţiei cu produse agroalimentare.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite