Ministerul de Finanţe se opune înfiinţării fondului de investiţii de un miliard de euro gândit de Niţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Niţă e optimist în privinţa creării fondului său de investiţii în energie
Niţă e optimist în privinţa creării fondului său de investiţii în energie

Ministerul Finanţelor Publice se opune creării unui fond de investiţii care ar fi urmat să cuprindă participaţiile minoritare ale statului la companiile din energie deja privatizate, precum Petrom, GdF SUEZ, E.ON şi Enel, şi ar fi avut o valoare de un miliard de euro, a declarat Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie.

"Ei argumentează că se pierd venituri la bugetul de stat, dar eu sunt optimist", a afirmat Niţă. "Emiţătorul şi receptorul nu sunt pe aceeaşi lungime de undă", a completat şi Gabriel Dumitraşcu, directorul Direcţiei Privatizare, din cadrul Departamentului pentru Energie.

Niţă a mai precizat că a ajuns "la o viziune" asupra reorganizării sistemului energetic, dar că mai e nevoie de modificarea unor legi pentru a o pune în practică. Ministrul nu a dat detalii despre modul de reorganizare a companiilor.

În privinţa strategiei energetice, care trebuia scoasă la licitaţie şi realizată până la finele acestui an, Niţă a afirmat că se lucrează la un caiet de sarcini, dar că proiectul nu va mai fi scos la licitaţie în acest an, deoarece Departamentul pentru Energie nu are sursă de finanţare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite