Micii investitori îşi vând din portofolii pentru a subscrie la oferta Romgaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romgaz, cel mai mare producător român de gaze naturale, se va lista atât la Bucureşti, cât şi la Londra
Romgaz, cel mai mare producător român de gaze naturale, se va lista atât la Bucureşti, cât şi la Londra

Bursa a scăzut cu 0,68% în şedinţa bursieră de azi, într-o piaţă unde unii mici investitori au continuat să vândă acţiuni din portofoliu pentru a face rost de lichidităţi cu care să subscrie la oferta Romgaz, care va începe marţi.

Piaţa a scăzut cu 1% şi în şedinţa de vineri, după ce au fost anunţate preţurile la care se va derula oferta prin care statul vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz.

La ora 16.50,sistemele Bursei de Valori Bucureşti (BVB) indicau o scădere de 0,44% în dreptul acţiunilor Fondului Proprietatea, care a fost cea mai lichidă acţiune. Următoarele în topul tranzacţiilor de azi sunt SIF Transilvania, ale cărei titluri au scăzut cu 0,93%, în vreme ce Petrom a bifat un minus de 1,38%.

În topul scăderilor conduce Carbochim, ale cărei titluri au scăzut cu 14,44%, în vreme ce creşterea cea mai consistentă vine de la Turbomecanica, ale cărei acţiuni au urcat cu 2,33%.

Statul vinde 15% din acţiunile sale deţinute la Romgaz la preţuri între 24 şi 32 de lei pe titlu, într-o ofertă în care speră să obţină între 310 şi 415 milioane de euro. La aceste valori, Romgaz este evaluată între 9,5 miliarde de lei şi 12,33 miliarde de lei. Romgaz este cea mai profitabilă companie de stat. Compania va fi listată şi pe bursa de la Londra, prin intermediul certificatelor globale de depozit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite