Măsuri radicale în întreaga lume față de avioanele Boeing 737 Max

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe state iau măsuri radicale față de avioanele Boeing 737 Max, după ce hubloul unei aeronave s-a desprins în zbor, scrie Reuters, trecând în revistă principalele dispoziții.

Tot mai multe state iau măsuri radicale față de avioanele Boeing 737 Max 9
Tot mai multe state iau măsuri radicale față de avioanele Boeing 737 Max 9

Cea mai recentă lovitură pentru cel mai vândut avion 737 MAX de la Boeing (BA.N) a avut loc vineri, când hubloul unei aeronave s-a desprins în zbor și a forțat un zbor Alaska Airlines (ALK.N) să efectueze o aterizare de urgență.

Autoritățile de reglementare din SUA au ordonat o menținerea la sol temporară a anumitor avioane pentru verificări de siguranță. A

Aproximativ 215 aeronave Boeing 737 MAX 9 sunt în serviciu în întreaga lume, potrivit companiei de analiză a aviației Cirium, dar numai 171 au hublouri de tipul celei care s-a desprins în timpul zborului.

Alte modele includ o ușă suplimentară de evacuare de urgență.

Măsuri dispuse de autorități de reglementare

Iată ce fac autoritățile de reglementare și companiile aeriene ca urmare a problemei:

U.S. FEDERAL AVIATION ADMINISTRATION (FAA):

FAA a emis sâmbătă o directivă de suspendare temporară a anumitor avioane 737 MAX 9 până la efectuarea inspecțiilor, afectând 171 de avioane.

CONSILIUL NAȚIONAL DE SIGURANȚĂ A TRANSPORTULUI S.U.A. (NTSB):

Agenția independentă din SUA a deschis o anchetă.

BRAZILIA:

Autoritatea de reglementare a aviației din Brazilia, ANAC, a declarat duminică că decizia FAA se aplică automat tuturor zborurilor din Brazilia.

În Brazilia, doar Copa Airlines operează avionul pe zboruri internaționale care sosesc și pleacă de pe aeroportul Guarulhos din Sao Paulo, se arată în comunicat.

CANADA:

Transport Canada a declarat duminică că nu există avioane Boeing 737 MAX 9 utilizate de operatorii canadieni.

CHINA:

Autoritatea de reglementare din China a căutat detalii despre incident, a declarat sâmbătă o persoană familiarizată cu problema. Bloomberg a raportat mai devreme că China, prima țară care a efectuat zboruri MAX la sol în 2019, se gândește dacă să ia măsuri.

UNIUNEA EUROPEANĂ:

Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA) a adoptat directiva FAA, dar a remarcat că nicio companie aeriană din statele membre ale UE nu operează o aeronavă cu configurația afectată.

INDIA:

Autoritatea de reglementare a aviației a ordonat sâmbătă companiilor aeriene naționale să efectueze o singură inspecție a ieșirilor de urgență a tuturor aeronavelor Boeing 737-8 MAX care operează în prezent ca parte a flotei lor. Niciuna dintre companiile aeriene din țară nu are modelul 737-9 MAX în flote.

REGATUL UNIT:

Autoritatea Aviației Civile din Regatul Unit a declarat sâmbătă că nu sunt avioane înmatriculate în Regatul Unit afectate. Va solicita tuturor operatorilor 737 MAX 9 care intră în spațiul său aerian să respecte directiva FAA.

EMIRATELE ARABE UNITE:

Aviația civilă a declarat duminică că niciunul dintre transportatorii săi naționali nu are avioane afectate de ordin.

COMPANII AERIENE

ALASKA AIRLINES:

Compania aeriană și-a ținut la sol întreaga flotă de 65 de avioane MAX 9 sâmbătă devreme, dar mai târziu a reluat 18 în funcțiune în urma verificărilor anterioare de întreținere la comanda FAA.

Duminică, a anulat 163 de zboruri, sau 21% din plecările programate, și a spus că întreruperile de călătorie de la sol sunt de așteptat să dureze cel puțin la mijlocul săptămânii.

UNITED AIRLINES (UAL.O):

A suspendat temporar serviciul pe toate aeronavele 737 MAX 9 pentru a efectua inspecțiile cerute de FAA.

Anterior, a spus că dintre cele 79 de avioane MAX 9 ale sale, aproximativ 33 au fost deja inspectate conform cerințelor autorităților de reglementare a aviației.

United a anulat 230 de zboruri duminică, sau 8% din plecările programate.

COPA AIRLINES:

Transportatorul panamez a declarat sâmbătă că a pus la sol temporar 21 de avioane Max 9 și a spus că „se așteaptă să returneze aceste aeronave în siguranță și fiabil la programul de zbor în următoarele 24 de ore”. Sunt așteptate unele întârzieri și anulări.

La sfârșitul lunii septembrie, transportatorul avea 26 de avioane 737 MAX 9 în flota sa, dar le operează în două configurații diferite.

FLYDUBAI:

Compania aeriană a declarat duminică că cele trei avioane ale sale Boeing 737 MAX 9 nu au fost afectate. Acesta operează aeronava cu o configurație dezactivată a ușii de ieșire la mijlocul pupei, care nu este afectată de directivă.

COMPANII AERIENE TURCEȘTI:

Au anunnțat duminică că și-au retras cele cinci aeronave din serviciu pentru inspecție. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite