Maria Grapini: Olanda ne face mari probleme, de la evaziune fiscală la atentat asupra copiilor

0
0
Foto Mediafax Alexandru Dobre
Foto Mediafax Alexandru Dobre

Olanda este o ţară de risc major şi creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii, şi ar trebui să fie vizată de o analiză privind statul de drept, a declarat miercuri, la Bruxelles, în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti români, eurodeputata PSD Maria Grapini, scriu Hotnews şi Agerpres.

Comentariul ei vine în contextul unei declaraţii făcute de candidatul Belgiei pentru postul de comisar european în timpul audierii de miercuri din cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului European.

Didier Reynders, comisarul desemnat al Belgiei pentru Justiţie, a afirmat că prin noul mecanism care face o legătură între respectarea statului de drept şi alocarea fondurilor UE vor fi monitorizate în mod egal toate statele UE, dar că va exista o concentrare pe ţările cu risc.

În acest context, eurodeputata PSD Carmen Avram a întrebat retoric, în cadrul întâlnirii dintre mai mulţi eurodeputaţi PSD şi jurnalişti români, 'care sunt ţările cu risc pe care le cunoaşteţi în Europa?'.

Maria Grapini a avansat un răspuns propriu. 'Eu m-aş referi la Olanda, de exemplu, care ne creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii. Nu vă supăraţi, pentru mine Olanda este o ţară de risc major şi foloseşte ţările din Est pe scară largă. Ce s-a întâmplat Olandei? De ce nu se face o analiză privind statul de drept?', a spus Maria Grapini.

'Cum circulă pedofilii liberi? Eu am fost în Comisia de control Europol, şi nu respectă regula de a anunţa instituţional statele membre vizavi de aceşti oameni liberi care umblă prin ţările din Est', a adăugat ea.

Ea a precizat că lucrurile stau la fel de prost din punctul de vedere al evaziunii financiare în cazul Olandei.

'Să nu ne gândim totuşi numai la Malta, România, Ungaria, Polonia şi Bulgaria. Evaziunea cea mai mare constatată a fost acum în ultima perioadă în cinci-şase state care nicidecum nu sunt din Est', a spus Grapini.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite