Lukoil România a primit autorizaţie de înfiinţare pentru un parc fotovoltaic pe platforma rafinăriei Petrotel Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Lukoil Energy and Gas România a primit de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) autorizaţia de înfiinţare pentru centrala electrică fotovoltaică Petrotel-Lukoil, potrivit unui document postat pe site-ul ANRE.

Compania a primit autorizaţia în cadrul şedinţei din 30 decembrie 2013 a Comitetului de reglementare din cadrul ANRE. Acesta este primul proiect fotovoltaic al ruşilor de la Lukoil în România şi al doilea în sectorul energiei regenerabile, potrivit Agerpres.

La finele anului 2012, publicaţia de profil windpowermonthely.com scria că Lukerg Renew, un joint-venture între ruşii de la Lukoil şi grupul italian ERG, a achiziţionat un proiect eolian în Romania de la dezvoltatorul italian Inergia. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvaluită, însă Lukerg preciza că se aşteaptă să investească circa 135 de milioane de euro în acest proiect, care va fi amplasat în judeţul Tulcea.

Lucrările ar urma să fie finalizate în a doua jumătate din 2014. 

Lukoil are aceleaşi planuri şi pe piaţa din Bulgaria, unde a cumpărat în 2012 un parc eolian de 40 de MW.

Ruşii de la Lukoil deţin în România rafinăria Petrotel Ploieşti, o reţea de 301 benzinării şi nouă depozite de produse petroliere. Compania este prezentă în România de 15 ani şi are o cotă de 20% din piaţa totală a produselor petroliere.


Mai puteţi citi: 

Lukoil vrea să instaleze panouri fotovoltaice la rafinăria Petrotel Ploieşti. Grupul rus Lukoil ia în calcul construcţia unor parcuri fotovoltaice pe câteva terenuri pe care le deţine lângă rafinăria Petrotel Ploieşti, au anunţat reprezentanţii companiei.

Cum a ajuns Lukoil să gestioneze realizarea centrului de date cu informaţii secrete al ANRM, instituţia care administrează toate resursele naturale. Compania Lukoil a fost selectată pentru realizarea unui centru de date pentru Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), instituţie care gestionează toate resursele naturale României, arată un document obţinut în august de HotNews.ro. Situaţia ridică semne de întrebare în condiţiile în care o companie privată ajunge să realizeze un sistem informatic critic pentru gestionarea resurselor, cu informaţii secreate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite