Loturi de aspiratoare fără fir, retrase de pe piaţă: prezintă pericol de incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aspirator-fara-fir-electrolux-pure-f9

Mai multe loturi de aspiratoare fără fir au fost retrase de pe piaţă de unul dintre cei mai cunoscuţi producători de electrocasnice, din cauza pericolului de incendiu la care se expun posesorii aparatelor.

Electrolux solicită clienţilor care au achiziţionat aspiratorul fără fir din gama Pure F9, ce provine din anumite loturi de producţie, să oprească utilizarea acestuia şi să îl returneze, ca măsură de precauţie, fiind identificată o defecţiune. Clienţii care deţin aspirator din gama menţionată pot verifica dacă produsul lor este afectat, vizitând site-ul companiei www.electrolux.ro, unde sunt detaliate seriile de produs vizate de această retragere.

Electrolux a identificat o defecţiune a aspiratoarelor fără fir Pure F9, din anumite loturi de producţie, de aceea, a hotărât în mod proactiv, rechemarea lor imediată şi informarea clienţilor cu privire la importanţa returnării lor. 

Defecţiunea poate genera în anumite circumstanţe, supraîncălzirea aspiratorului, care poate determina incendierea aspiratorului, prin răspândirea la materialul inflamabil adiacent. Supraîncălzirea potenţială a produsului poate fi iniţiată numai atunci când produsul este utilizat, nu în timpul reîncărcării sau când nu este în funcţiune. Până în prezent, nu au fost raportate vătămări corporale sau daune materiale de către clienţii care deţin acest produs. Cu toate acestea, deoarece siguranţa consumatorilor este o prioritate pentru Electrolux, compania a hotărât în mod proactiv, stoparea producţiei acestor produse, retragerea lor din comerţ şi rechemarea lor din rândul clienţilor care l-au achiziţionat. 

Astfel, clienţii care deţin un aspirator fără fir din gama Pure F9, din seriile de producţie vizate, sunt rugaţi să contacteze Call Center-ul Electrolux, la numărul de telefon 021.9913, disponibil de luni până vineri, în intervalul 08:00-20:00. Echipa de suport Electrolux va îndruma toţi clienţii în vederea returnării produselor şi a modalităţii de compensare.

Cum pot identifica clienţii seriile de produs care sunt vizate de retragere?

Seriile de produs din gama Pure F9 care sunt vizate de acestă retragere sunt detaliate pe site-ul companiei: www.electrolux.ro. 

Clienţii pot verifica dacă deţin unul dintre produsele vizate de retragere, verificând modelul, numărul produsului (PNC) şi numărul de serie (SN) pe care le pot găsi pe eticheta plasată în spatele unităţii cu ciclon a aspiratorului. Dacă modelul şi numărul produsului (PNC) se potrivesc şi se încadrează în intervalul de numere de serie (SN) enumerate pe site, atunci clienţii sunt rugaţi să nu mai utilizeze produsul şi să contacteze serviciul de Call Center Electrolux.  

Retragerea vizează doar produsele din gama Pure F9, din seriile de producţie detaliate pe site-ul retailer-ului, şi nu se aplică altor produse Electrolux sau aspiratoarelor fără fir din gama Pure F9 cu numere de serie care nu sunt menţionate pe site.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite