Leul s-a apreciat până la 4,47 unităţi pentru un euro, nivel nemaiîntâlnit de două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leul s-a apreciat luni în faţa euro până la 4,4763 unităţi pentru un euro, după două luni în care cursul a stat peste pragul psihologic de 4,5 lei, un nivel apropiat înregistrându-se în 7 decembrie 2015, când euro era cotat la 4,4739 lei.

Concomitent, leul s-a apreciat şi în faţa dolarului american, acesta fiind 4,0081 lei luni, faţă de un nivel de 4,0240 lei vineri.

În fine, francul elveţian era luni 4,0434 lei pe unitate, faţă de 4,0583 cât era cotat vineri.

Aprecierea leului vine după oficiali al Rezervei Federale, banca centrală a SUA, au sugerat că instituţia va majora mult mai lent dobânda-cheie. 

William Dudley, preşedintele Fed New York, a afirmat zilele trecute că tensiunile de pe pieţele financiare mondiale au restrâns considerabil accesul la credite ieftine, mult mai mult decât luase în calcul Rezerva Federală în decembrie, atunci când aceasta a crescut pentru prima dată în opt ani dobânda-cheie.

Creşterea dobânzii a dus la aprecierea dolarului faţă de monedele din pieţele emergente, iar analiştii apreciau că vor mai urma alte patru majorări în acest an.

Comentariile lui Dudley, însă, sugerează un ritm mult mai lent al creşterii dobânzilor. Informaţiile au dus la scăderea dolarului faţă de euro până la cel mai mic nivel din octombrie încoace, moneda americană scăzând şi faţă de yenul japonez, conform Reuters

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite