Jobul care oferă un salariu de 38.000 de lei, stres redus și muncă de la distanță. Ce trebuie să faci?

0
Publicat:

Un loc de muncă care se poate potrivi criteriilor multor lucrători este acela de actuar. Aceștia au un salariu mediu de peste 516 mii de lei pe an, iar mulți pot lucra hibrid sau de la distanță.

foto muncă de acasă
Actuarul, jobul care îți aduce o avere și muncă de acasă

Când vine vorba de locul de muncă ideal, lucrătorii au diferite priorități. O majoritate, 64%, spun că salariul și beneficiile sunt factori critici în acceptarea unei oferte de muncă, potrivit unui sondaj Gallup din 2022, realizat pe 13.085 de angajați americani. Aproape aceeași cantitate, 61%, spun că echilibrul între viața profesională și cea privată și bunăstarea sunt „foarte importante”. Gallup notează că prevalența muncii la distanță a jucat un rol în acest sens.

Toate aceste lucruri pot fi atinse cu ajutorul unui job ca actuar. Actuarii evaluează riscurile activităților clienților lor, adesea în numele companiilor de asigurări. Aceștia folosesc date relevante despre mortalitate, accidente, boli, invaliditate etc. pentru a construi modele de probabilitate pentru diverse scenarii și pentru a oferi consiliere în consecință.

Postul necesită adesea o diplomă de licență, axată în special pe un domeniu precum matematica sau statistica, și experiență în acest rol.

Actuarii „trebuie de obicei să știe să codifice sau să cunoască software”, spune Vicki Salemi, expert în carieră la Monster, adăugând că au nevoie, de asemenea, de competențe transversale și de abilități de comunicare pentru a putea „analiza și interpreta aceste date și a le furniza”. Unele companii pot dori, de asemenea, ca candidații să fie membri ai unor grupuri de actuari, cum ar fi Casualty Actuarial Society, care le cere membrilor să treacă o serie de examene.

Dincolo de salariul ridicat și de flexibilitate, această meserie este, de asemenea, la mare căutare. BLS estimează că ocuparea forței de muncă în domeniul actuariatului va crește cu 23% între 2022 și 2032. Aceasta este „mult mai rapidă decât media”, spune Salemi. Acest lucru ar putea fi un rezultat al unor factori precum schimbările climatice, spune ea. „S-ar putea să existe o nevoie mai mare de a evalua cum ar fi riscul, să zicem, pentru tornade, inundații, uragane etc.”.

Un ultim avantaj al slujbei: este relativ puțin stresant. Rețeaua de informații ocupaționale a Departamentului Muncii a clasificat 873 de ocupații în funcție de toleranța la stres, sau dacă locul de muncă „necesită sau nu acceptarea criticilor și tratarea calmă și eficientă a situațiilor de stres ridicat”. Clasamentul se bazează pe o scară de la 0, sau cel mai puțin stresant, la 100, sau cel mai stresant.

Actuarii au un clasament al stresului de 57. Salemi enumeră factori precum săptămâna de lucru de 40 de ore și stabilitatea relativă a jobului ca fiind motivele pentru care acest lucru se întâmplă. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite