Italia demarează programul „Rabla”. Ce preţuri au maşinile Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Dacia
Foto Dacia

Autorităţile italiene au anunţat demararea programului „Rabla”, acordând subvenţii substanţiale celor care vor să îşi cedeze maşina veche în schimbul uneia noi, scrie profit.ro.

Parlamentul a aprobat pachetul de măsuri propus de Guvern, astfel că, pe lângă automobile electrice şi hibride, italienii ar putea cumpăra cu preţ subvenţionat şi maşini diesel şi pe benzină, scrie profit.ro.

Reprezentanţii Federeauto, asociaţia dealerilor de automobile din România, au anunţat că propunerile constructorilor, însuşite de guvern, au fost aprobate de Parlament, cu modificarea esenţială care prevede că şi maşinile cu motoare cu combustie vor putea primi subvenţii.

„Extinderea bonusului la vehiculele neelectrice - una dintre propunerile susţinute de Federauto în toate locaţiile instituţionale - este o primă gură de oxigen pentru sectorul auto”, a declarat Adolfo De Stefani Cosentino, preşedintele Federauto.

Pachetul de măsuri prevede o subvenţie de 3.500 de euro pentru maşinile cu preţ de sub 40.000 de euro, dacă trimit la casat o maşină mai veche de 10 ani. Planul se adaugă actualelor bonusuri pentru vehicule electrice, introdus de guvern de mai mulţi ani.

Astfel, o maşină Sandero va putea fi cumpărată cu un preţ de aproximativ 4.500 de euro, iar una Duster, cu mai puţin de 9.000 de euro.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite