Italia a înregistrat o evaziune fiscală de cel puţin 30 de miliarde de euro în 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Datornicii la bănci cer ca scutirea de impozit pe tranzazţia de dare în plată să fie aplicată tuturor FOTO

Guvernul italian estimează că 30 de miliarde de euro au fost transferate anul trecut în afara ţării, pentru a fi scutite de impozit, a declarat marţi ministrul economiei de la Roma, Pier Carlo Padoan, citat de Reuters.

Potrivit oficialului, au existat 444 de cazuri în care fonduri au fost ascunse de Fiscul italian în străinătate.

Din suma totală, 21 de miliarde de euro au fost mutate de persoane fizice care şi-au declarat fictiv reşedinţa în străinătate.

Această tendinţă a fost înregistrată şi în primele cinci luni ale anului 2016, când 220 de persoane au declarat un domiciliu fals, în altă ţară, „în special în regiuni cunoscute pentru lipsa de transparenţă a sistemelor lor financiare”, a anunţat Fiscul.

Evaziunea fiscală este foarte răspândită în Italia. În 2015, statul a pierdut 270 de miliarde de euro în taxe şi impozite neplătite, potrivit unei estimări făcute de centrul de studii Eurispes de la Roma.

Luna trecută, premierul Matteo Renzi a anunţat că o amnistie fiscal pentru contribuabilii care acceptă voluntar să îşi reglementeze situaţia, aplicată deja anul trecut, ar putea fi reintrodusă anul acesta. Mecanismul a permis Fiscului să recupereze peste patru miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite