Irina Socol, fondator şi fost director al Siveco, a distribuit către 35 de angajaţi acţiunile pe care le mai deţinea în companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Socol, fondator şi fost director al companiei de software Siveco România, a acordat unui număr de 35 de angajaţi toate acţiunile pe care le mai deţinea la firmă, în urma deciziei de a renunţa definitiv la acţionariatul Siveco, notează News.ro.

Finalizarea acestui proces de cedare a acţiunilor vine la aproape un an după ce Irina Socol a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti pentru evaziune fiscală, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel.

În urma condamnării, Socol a hotărât să se retragă atât din managementul Siveco cât şi din acţionariatul companiei, distribuind acţiunile sale, gratuit, unor persoane din echipa de management a Siveco.

„Este vorba de persoane care conduc, administrativ sau tehnic, departamentele organizaţiei, majoritatea fiind în echipa Siveco de peste 10 ani“, se arată în comunicatul de presă citat de News.ro.

Cei 35 de lideri de departament au devenit şi proprietari, a confirmat preşedintele şi directorul general al Siveco România, Florin Ilia, ce a fost numit în funcţie de către Consiliul de Administraţie, după ce Socol a fost condamnată pentru evaziune fiscală.

Irina Socol a fondat la începutul anilor '90 compania Siveco România, care este în prezent cel mai mare producător local de soft, cu afaceri totale de 258 de milioane de lei în anul 2014. În 2005, Siveco a realizat un record în piaţa românească de IT&C prin vânzarea unui pachet de 32,5% din acţiuni către fondul de investiţii Intel Capital printr-o tranzacţie evaluată, la momentul respectiv, la circa 12 milioane de euro. În 2014, Irina Socol a răscumpărat pachetul de acţiuni deţinut de Intel Capital.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite