Irina Schrotter si Ivan Patzaichin trag sforile pentru a reface industria canepii, sector falimentar în ultimii 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Schrotter şi Ivan Patzaichin FOTO business24.ro
Irina Schrotter şi Ivan Patzaichin FOTO business24.ro

Irina Schrotter si Ivan Patzaichin pregatesc, impreuna cu un grup de oameni de afaceri romani, un cluster in industria canepii, care isi propune sa readuca faima de altadata acestui sector falimentar in ultimii 20 de ani.

Mai exact, 10 oameni de afaceri vor sa relanseze culturile de canepa in Romania si sa refaca verigile lipsa din lantul de procesare, de la topitorii si filaturi, pana la fabrici de tesaturi si confectii, cosmetice si alimente bio.

"Puterea grupului este semnificativa, avand in vedere ca sunt implicati si cativa producatori de confectii importanti din Romania, insa valoarea lui sta mai ales in acoperirea intregului lant de productie si in priceperea membrilor sai. Avem alaturi de noi nu doar unitati productive, ci si universitati si institute de cercetare in domeniul prelucrarii, si pe cei care pot face marketingul acestora, pozitionandu-le ca 'romanesti'", a explicat pentru Business24, Teodor Frolu, general manager, DC Communication.

Afla cand vom putea cumpara din nou produse romanesti pe baza de canepa, in continuarea articolului pe Business24.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite