Iohannis, despre scutirea de impozit pentru IT-işti: Trebuie să ne gândim dacă dorim acum să introducem impozitările sau progresiv

0
0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că va purta o discuţie despre posibilitatea introducerii impozitului pentru IT-iştii scutiţi în acest moment de această taxă, el menţionând şi termenul „progresiv”.

Klaus Iohannis a fost întrebat cum comentează declaraţia premierul Ludovic Orban, care a spus, legat de scutirea de impozit pe venit (de 10%) acordată IT-iştilor, că „tratamentul fiscal egal al cetăţenilor şi al firmelor reprezintă un obiectiv al guvernării noastre”.

„În esenţă este adevărat, orice câştig în România se impozitează. Însă trebuie să vedem şi cealaltă parte, aceste scutiri care s-au făcut în sectorul IT au făcut ca sectorul în doar zece ani să crească de la ceva nesemnificativ la 6% din PIB”, a arătat preşedintele.

În aceste condiţii, „trebuie să ne gândim dacă dorim acum să introducem impozitările sau progresiv”. „Este o discuţie care se va purta”, a mai spus Klaus Iohannis.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite