Bogaţii lumii şi-au dublat averea în 2018 faţă de 2008. Top 3 cei mai înstăriţi

Bogaţii lumii şi-au dublat averea în 2018 faţă de 2008. Top 3 cei mai înstăriţi

Cumulată, averea celor mai bogaţi oameni ai lumii a atins recordul de 70,2 trilioane de dolari. Mai exact, peste dublul celor 32.8 trilioane de dolari din 2008, arată cea mai recentă cercetare World Wealth Report, realizată de firma Capgemini, citată de Fortune.

Studiul a urmărit persoanele cu bunuri în valoare de peste un million de dolari, sumă valabilă la momentul respectiv pentru investiţii şi care nu reprezenta reşedinţa primară sau obiectele de colecţie. 
 
Astfel, în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii se află americanii, cu 5.285 indivizi care au averi de peste un million de dolari, urmaţi de japonezi cu 3.162 şi de nemţi cu 1.365. Dintre aceştia 30.9% îşi păstrează banii în acţiuni, în timp ce 27.2% preferă cash-ul sau echivalentele în numerar, în timp ce 16.8% pariază pe real estate.
 
În ultima vreme, bogaţii lumii şi-au concentrat atenţia pe investiţii în criptomonede mai mult ca niciodată, arată analiştii. „29% dintre ei sunt foarte interesaţi să cumpere criptomonede precum Bitcoin sau Ether. Aproximativ 40% spun ca vor sa investeasca datorita randamentului pe care îl are investitia, in timp ce 19.3% pentru că văd un real potential”, conform sursei citate.
 
Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, cu o avere de 112 miliarde de dolari ocupă primul loc în rândul celor mai bogaţi oameni de pe întreg mapamondul, arată topul realizat de revista americană Forbes. Pe locurile doi şi trei se clasează patronul Microsoft, Bill Gates, 90 de miliarde de dolari în acest an, în creştere de la 86 de miliarde de dolari, respectiv Warren Buffett, cu 84 de miliarde de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: