Autostrada Sibiu-Piteşti: cum se lucrează pe lotul 1 şi când ar trebui să fie gata lucrările VIDEO

Autostrada Sibiu-Piteşti: cum se lucrează pe lotul 1 şi când ar trebui să fie gata lucrările VIDEO

Foto CNAIR

O filmare aeriană prezentată luni de Asociaţia Pro Infrastructură, organizaţie care monitorizează îndeaproape stadiul lucrărilor la drumuri şi autostrăzi, arată că austriecii avansează într-un ritm susţinut pe lotul 1 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vă prezentăm o filmare aeriană marca API cu lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, între localităţile Sibiu/Veştem şi Boiţa. Constructorul austriac Porr avansează într-un ritm susţinut. Stadiul lucrărilor este aproape de 31% cu posibilitatea ca anul acesta să ajungă la 65% - 70%.

Lucrări complexe precum viaductul de la Boiţa pot duce darea în trafic a acestui lot în 2023 dar unii membri API pariază pe a doua jumătate a anului 2022. În orice caz, le dorim spor la treabă în continuare celor de la Porr şi colaboratorilor lor şi urmărim cu atenţie şi oarecare îngrijorare procesele îndelungate prin care CNAIR desemnează antreprenorii loturilor grele de munte: 2, 3 şi 4”, notează Asociaţia Pro Infrastructură.

Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti are o lungime de 13,17 kilometri (Sibiu - Boiţa), constructor fiind austriecii de la Porr Construct. Valoarea contractului este de  613 milioane de lei şi a fost semnat în aprilie 2019 cu 12 luni de proiectare şi 36 luni de execuţie. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 30 martie 2020, lucrările efective fiind demarate în aprilie 2020. Termenul de finalizare este luna martie 2023.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările