Acuzaţii grave legate de licitaţia pentru Autostrada Ploieşti-Braşov: Comisia de Prognoză nu ştie nimic! Toate clauzele contractuale pot fi negociate ulterior

Acuzaţii grave legate de licitaţia pentru Autostrada Ploieşti-Braşov: Comisia de Prognoză nu ştie nimic! Toate clauzele contractuale pot fi negociate ulterior

Asociaţia Pro Infrastructură a publicat o serie de răspunsuri date de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) potenţialilor candidaţi în cadrul licitaţiei, din care reiese că toate clauzele contractuale pot fi negociate ulterior, iar proiectul de fundamentare a fost făcut fără studiul de trafic, fără studiul de fezabilitate, fără analiza cost-beneficiu şi fără un traseu aproximativ al viitoarei autostrăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„CNSP a răspuns zilele trecute la ultimele clarificări cerute de potenţialii candidaţi în cadrul licitaţiei. Ce aflăm din afirmaţiile CNSP? Toate clauzele contractului pot fi negociate la o etapă ulterioară! Nu este necesară nicio garanţie de bună execuţie pe perioada derulării lucrărilor. Mai mult, CNSP nu deţine un studiu de trafic, nu poate spune cine îşi asumă neatingerea prognozelor de trafic, nu are studiul de fezabilitate, analiza cost-beneficiu, nici măcar traseul aproximativ al viitoarei autostrăzi! Nu există culoar expropriat, analize financiare de risc, acord de mediu, nu se cunoaşte nimic despre ecoducte, nu au informaţii despre cum s-au făcut estimările de cost, habar nu au despre condiţiile geologice/geotehnice, viteză de proiectare sau fonduri europene”, a scris Asociaţia Pro Infrastructură, pe Facebook, publicând întrebările candidaţilor şi răspunsurile CNSP.

„Cu alte cuvinte, CNSP nu ştie nimic! Toate clauzele contractuale pot fi negociate ulterior, total netransparent şi subiectiv. Pe lângă riscul evident de corupţie, incertitudinea este flagrantă. Teoretic, se poate oferta absolut orice deoarece regulile nu sunt bătute în cuie!”, subliniază reprezentanţii Asociaţiei.

Toate răspunsurile date de Comisia de Prognoză pot fi găsite AICI.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: