Articol publicitar

Investiţia în oameni - cheia succesului unei organizaţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europharm

Ce importanţă acordă Europharm Distribuţie pregătirii angajaţilor săi? Încă de la înfiinţarea sa din 1994, Europharm Distribuţie a înţeles că oamenii reprezintă cea mai importantă resursă pentru orice companie care îşi doreşte să facă diferenţa în piaţa în care acţionează. Oamenii noştri reprezintă “motorul” organizaţiei - motor care funcţionează fără întrerupere de aproape 30 de ani.

Chiar dacă în decursul acestei perioade Europharm Distribuţie a trecut prin unele schimbări semnificative, principiile după care ne-am ghidat în ceea ce priveşte pregătirea angajaţilor nu s-au modificat. Bineînţeles că, de fiecare dată când s-a impus ne-am eficientizat abordarea programelor de training, astfel încât să ne adaptăm vremurilor şi să menţinem în zona de competitivitate. Considerăm că succesul individual este cel ce construieşte succesul companiei - de aceea urmărim un program de pregătire pe termen lung, prin intermediul căruia încă de la intrarea în organizaţie, fiecărui angajat să i se ofere oportunitatea unui plan de carieră.

Care sunt programe de pregătire pe care le derulaţi în acest moment?

Uneltele de care ne folosim pentru a asigura o pregătire de calitate sunt diverse, pornind de la platforma de pregătire on-line, prin intermediul căreia ne asigurăm că fiecare angajat Europharm, fără excepţie, este updatat cu informaţiile necesare desfăşurării în deplină legalitate a activităţii: aspecte procedurale, modificări legislative, s.a. Platforma găzduieşte de asemenea şi module de pregătire specifice pentru HR, SSM, Marketing etc. 

Începând din 2020 utilizăm şi o altă platformă on-line dedicată profesioniştilor din domeniul sănătăţii, prin care asigurăm pregătirea continuă a farmaciştilor şi asistenţilor de farmacie din grupul nostru de firme

Demarat în 2021, Proiectul EPH-Academic reprezintă de asemenea o provocare extrem de ofertantă. Urmărim să asigurăm interconectarea clienţilor companiei - producători de medicamente cu farmacişti din retailul pharma, prin intermediul unei platforme care pune la dispoziţie cursuri on-line în diverse formate (pdf, video sau audio) ce pot fi accesate oricând şi oriunde, de pe orice dispozitiv conectat la internet. Susţinem astfel dezvoltarea personalului farmaciilor prin facilitarea accesului rapid la informaţii de actualitate şi interes. Nu în ultimul rând este de menţionat faptul că rezultatele obţinute în urma finalizării acestor programe de pregătire continuă generează şi beneficii comerciale, iar obiectivul nostru este că parte din acestea să fie transferate către pacienţi.

Care este pachetul de pregătire de care beneficiază angajaţii Europharm Distribuţie?

Familiarizarea cu istoria, procesele şi procedurile companiei este esenţială - de aceea, primul pas al parteneriatului dintre companie şi noul angajat este Inducţia. Aceasta este adaptată, în funcţie de departamentul din care colegii noştri fac parte, însă pentru că suntem o companie care are ca principal obiect de activitate Distribuţia, o atenţie specială este îndreptată către cei ce generează core-business - cei aproape 100 de membri ai Echipei noastre de Vânzări

Inducţia este urmată de module de pregătire personalizate, specifice fiecărui departament: de la cursuri de vânzări şi comunicare, până la cursuri de marketing şi credit control. Le completăm cu sesiuni permanente de coaching - atât la birou cât şi pe teren, prin care urmărim dezvoltarea „portofoliului profesional” prin con-ştientizare şi lucru la ariile de creştere individuale.

Acesta este un proces continuu, gestionat de departamentul de training intern, care funcţionează în cadrul departamentului nostru de Resurse Umane. Suntem mândri să menţionăm faptul că, indiferent de provocările pe care Europharm Distribuţie le-a întâlnit de-a lungul timpului, departamentul nu şi-a întrerupt în niciun moment activitatea!

Cum a fost abordată pregătirea personalului, având în vedere actuala situaţie pandemică?

La fel ca în toate interacţiunile, şi în ceea ce priveşte programele de pregătire Europharm Distribuţie a implementat cu stricteţe toate măsurile de precauţie, astfel încât sănătatea angajaţilor să nu fie pusă în niciun moment în pericol. Astfel, chiar dacă acest lucru a implicat costuri suplimentare prin formarea de grupe de curs mai restrânse şi mai dese, toate cursurile s-au desfăşurat cu maxim 10 participanţi în sală, fiind ferm respectate toate măsurile de igienă şi distanţare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite