Înscrierile la programul rabla pentru electrocasnice încep de săptămâna viitoare. Tanczos a anunţat care sunt modificările pentru această ediţie

0
0
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Ministrul interimar al mediului, Barna Tánczos,  a spus că înscrierile pentru programul „rabla pentru electrocasnice” încep de săptămâna viitoare. De asemenea, au fost modificate clasele energetice la unele articole, pentru că „erau prea restrictive” şi „nu se găseau produse în acele clase pe piaţă”.

„Rabla pentru electrocasnice revine în decembrie. Am schimbat clasa energetică la câteva articole pentru a deschide programul pentru mai multe produse pentru că au fost prea restrictive anumite categorii. O să public din nou clasele energetice pentru că ele sunt pe o încadrare nouă din 2021, deci rămân grupele de produse, rămâne sistemul de o săptămână pentru fiecare grup de produse, rămân regulile din această primăvară, se vor coborî la două sau trei produse clasele energetice pentru că ele au fost prea ambiţioase şi nu se găseau produse în acele clase pe piaţă, nu se fabrică.

Peste o săptămână începe înscrierea, dacă reuşim să pornim mai repede, atunci se poate face înscrierea şi mai repede. Platforma este funcţională, a fost testată, a funcţionat bine şi n-au fost probleme deloc, în comparaţie cu anul trecut când a fost un eşec total”, a spus ministrul interimar al Mediului, Barna Tánczos, la Digi24. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite