INS: Companiile din industria prelucrătoare şi din zona serviciilor se aşteaptă la creşterea afacerilor până în noiembrie. În comerţ vin scăderi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Industria este motorul economiei, dar în ultima perioadă a întâmpinat dificultăţi
Industria este motorul economiei, dar în ultima perioadă a întâmpinat dificultăţi

Managerii din industria prelucrătoare şi servicii estimează o creştere moderată a activităţii în perioada septembrie-noiembrie, un număr stabil de angajaţi, la fel ca şi în construcţii, însă preconizează că preţurile se vor reduce moderat în comerţul cu amănuntul, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Şefii companiilor din industria prelucrătoare se aşteaptă la un volum al producţiei uşor mai mare, cu un avans mai semnificativ în fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, în timp ce pentru fabricarea produselor din tutun, tendinţa va fi de scădere, relevă ancheta de conjunctură din luna septembrie realizată de INS.

Preţurile produselor industriale ar urma să fie relativ stabile în perioada septembrie-noiembrie, la fel ca şi numărul de salariaţi.

Sectorul construcţiilor va înregistra un declin uşor al activităţii, însă angajaţii se vor menţine ca număr, iar preţurile aferente industriei vor fi relativ stabile.

Managerii din comerţul cu amănuntul se aşteaptă la o reducere a afacerilor în perioada următoare, iar volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va fi în scădere.

Ca atare, numărul salariaţilor se va diminua, iar preţurile de vânzare cu amănuntul vor fi mai mici.

În domeniul serviciilor, afacerile ar urma să crească moderat până în noiembrie, iar preţurile şi numărul de angajaţi vor fi relativ stabile.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite