Articol publicitar

Înființarea unui SRL din afara țării: o posibilitate pentru antreprenorii români și străini

0
0

Procedura de constituire a unei firme a fost mult simplificată, iar înființarea unei firme se poate face fără ca cei care o constituie (asociații) să trebuiască să fie prezenți pe teritoriul național.

image

Toți pașii pot fi parcurși online, fiind nevoie doar de cartea de identitate.

Procedura debutează cu rezervarea de denumire, operațiune prin care se verifică baza de date a registrului pentru a observa dacă denumirea nu se aseamănă cu o alta existentă, verificare care se poate face și online.

Există un pachet de acte care trebuie completate și semnate, iar mai apoi pot fi urcate online, pe platforma registrului comerțului, însă este necesară o semnătură electronică. Cine nu are o semnătură electronică poate apela la serviciile unei firme specializate care se poate ocupa de tot.

În prezent, niciun act nu mai trebuie autentificat, motiv pentru care actele se printează, semnează și pot fi încărcate pe platforma registrului, cu condiția de a avea semnătura amintită.

Registrul acordă termen în 2 -3 zile de la data depunerii actelor, termen la care se va constitui firma dacă totul este în regulă. Un termen mediu de înființare a unei societăți cu răspundere limitată este de 5 zile.

În cadrul procedurii se poate opta pentru comunicare actelor prin poștă electronică sau prin intermediul Poștei Române. După primirea actelor trebuie deschis contul bancar și depus capitalul social, fapt care se poate realiza tot online.

Pentru constituirea unei firme este nevoie de o adresă, de un sediu social , care trebuie să fie în țară. Acesta se poate stabili prin semnarea unui contract de mandat, a unui contract de asistență juridică care are ca obiect serviciul de găzduire de sediu social sau prin semnarea unui contract de închiriere.

Societatea cu răspundere limitată, cunoscută mai mult prin abrevierea SRL, este, cel mai probabil, cea mai des întâlnită formă de organizare economică, iar asta se datorează avantajelor conferite.

Cei care se gândesc să opteze pentru deschiderea unui SRL, trebuie să știe că principalele avantaje ale acestui tip de firmă sunt:

1.        societatea cu răspundere limitată poate fi înființată de o singură persoană, dar și de mai multe, maximul fiind de 50;

2.      răspunderea este limitată, după cum rezultă și din denumire, asociații răspund în limita capitalului social;

3.       capital social minim este de 1 leu dacă există un singur asociat, de 2 lei dacă există doi asociați ș.a.m.d.;

4.      posibilitatea de a angaja un număr nelimitat de salariați;

5.      poate avea un număr nelimitat de coduri CAEN;

6.      este flexibil;

7.      posibilitatea de a apela la o gamă diversificată de surse de finanțare, cum sunt împrumuturile bancare, fonduri naționale sau europene, rambursabile sau nerambursabile;

Așadar, procedura de înființare nu este complicată, mai ales pentru cine alege o firmă care să se ocupe de toți pașii. Cel mai mare hop este completarea actelor însă există și site-uri unde se poate completa un formular în urma căruia sunt generate actele necesare.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite