Ce tip de apartamente şi care zone sunt la mare căutare în 2019

Ce tip de apartamente şi care zone sunt la mare
căutare în 2019

Cele mai căutate locuinţe din Bucureşti rămân apartamentele cu două şi trei camere, zona fiind cel mai important criteriu de alegere a unui imobil, arată specialiştii.

Pentru a livra produse solvabile, dezvoltatorii planifică apartamente cu suprafeţe medii cuprinse între 50-55 mp pentru unităţile cu două camere, şi 70-75 mp pentru cele cu trei. Cele mai apreciate sunt cele bine compartimentate, care beneficiează de spaţii de depozitare.

Zona, cel mai important criteriu de alegere a locuinţei

În contextul aglomerării urbane şi a traficului aglomerat, clienţii caută soluţii de micşorare a timpului petrecut între birou şi casă. Zona, în strânsă corelaţie cu preţul, devine astfel cel mai important criteriu de alegere a locuinţei. O zonă bună, bine deservită de mijloace de transport în comun, în special metrou, cu facilităţii medicale, educaţionale şi de petrecere a timpului liber în imediata apropiere aduce un standard de locuire mai bun, iar cine vrea să beneficieze de toate acestea trebuie să plătească în plus.

Accent pe dezvoltarea de comunităţi 

Se observă o tendinţă în creştere pentru dezvoltarea de comunităţi cu numeroase facilităţi pentru rezidenţi: parcuri private, cluburi dedicate – lectură sau diverse evenimente – expoziţii de artă sau cursuri de parenting-, şi servicii complementare cum ar fi cafenele, săli de fitness, sau farmacii.

„Din discuţiile avute cu expozanţii SIB aceştia se aşteaptă ca în 2019 creşterea preţurilor să încetinească, pe fondul demarării mai multor proiecte mari dar şi al condiţiilor generale de finanţare, influenţate de ordonanţa 114. Pe de altă parte, noua lege recent intrată în vigoare cu privire la cota de TVA redusă la 5% pentru tranzacţii multiple cu locuinţe va aduce un plus de cerere, atât din partea celor care deţin un apartament cumpărat cu TVA de 5% şi vor să facă un upgrade – o cameră în plus şi o zonă mai bună – cât şi a celor care vor să îşi plaseze economiile în imobiliare şi investesc în achiziţia de studio-uri sau garsoniere pentru a le oferi spre închiriat”, spune Dora Pătraşcu, PR Manager, Salonul Imobiliar Bucureşti.

Pe 1 martie ia startul, la Palatul Parlamentului, primul târg imobiliar al anului, Salonul Imobiliar Bucureşti, unde cei mai importanţi dezvoltatori şi cele mai mari agenţii îşi expun noua ofertă imobiliară din 2019, cu peste 100 de proiecte participante. Salonul Imobiliar Bucureşti a ajuns la cea de-a şasea ediţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: