IATA anticipează o scădere puternică a pierderilor companiilor aeriene anul viitor, dar a revizuit în creştere impactul financiar al pandemiei de Covid-19 din 2020 şi 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Flight Refund
Foto Flight Refund

Companiile aeriene anticipează o scădere puternică a pierderilor anul viitor, datorită redresării rapide din criza coronavirusului, dar au revizuit în creştere impactul financiar al pandemiei de Covid-19 din 2020 şi 2021, transmite Reuters.

Asociaţia Internaţională a Transporturilor Aeriene (IATA) anticipează că pierderile nete ale companiilor aeriene vor scădea  la 11,6 milairde de dolari în 2022, de la 51,8 miliarde de dolari în acest an.

Pierderile din 2021 au fost revizuite în creştere de la un nivel de 47,7 miliarde de dolari estimat în aprilie.

IATA a revizuit şi pierderile din 2020 de la 126,4 miliarde de dolari la 137,7 miliarde de dolari.

În timp ce pentru toate regiunile sunt aşteptate performanţe mai bune, companiile aeriene din America de Nord vor reveni la profit anul viitor.

"Am trecut de cel mai profund punct al crizei", a declarat directorul general IATA, Willie Walsh, la reuniunea anuală a grupului.

"În timp ce rămân probleme serioase, se vede calea spre redresare."

Cu toate acestea, IATA a cerut guvernelor să menţină măsurile de sprijin salarial şi ajutoarele pentru sloturi până la revenirea traficului internaţional. S

Asociaţia se aşteaptă ca cererea de călătorii internaţionale să se dubleze anul viitor şi să atingă 44% din nivelurile din 2019. Cu toate acestea, rata de vaccinare, precum şi ridicarea restricţiilor impuse de guverne la frontieră vor determina ritmul recuperării.

”Oamenii ... sunt reţinuţi de la călătoriile internaţionale prin restricţii, incertitudine şi complexitate”, a spus Walsh.

În timp ce guvernele privesc vaccinările ca o ieşire din criza sănătăţii, Walsh a spus că vaccinurile trebuie puse la dispoziţia oricui le doreşte.

Se estimează că cererea de călătorii interne va atinge 93% din nivelul pre-pandemic în 2022 - o îmbunătăţire de 20 de puncte procentuale faţă de anul acesta.

Numărul total de pasageri ar urma să crească la 3,4 miliarde anul viitor de la 2,3 miliarde în 2021, dar va fi sub nivelul de  4,5 miliarde din 2019.

Veniturile aduse de pasageri în 2022 este prognozat să crească cu aproximativ 67% de la an la an, la 378 miliarde de dolari.

Traficul aerian de mărfuri va rămâne un factor pozitiv, cererea fiind în creştere cu 13,2% peste nivelurile din 2019, a spus IATA.

Citeşte şi: 

Miliardarul Dan Petrescu ar fi cerut să se întoarcă pe aeroport chiar înainte ca avionul să se prăbuşească. A fost găsită cutia neagră a avionului

15 secunde fatale. Ce s-a întâmplat cu avionul miliardarului Dan Petrescu înainte de prăbuşire

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite