Administratorul special al Hidroserv, înlocuit pentru că nu a făcut concedieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
protest hidroserv slatina

Nemulţumiţi de felul în care a decurs restructurarea Hidroserv – societate aflată în insolvenţă -, în special de faptul că angajaţii neproductivi nu au fost daţi afară, Hidroelectrica a decis să-l înlocuiască pe administratorul special Valeriu Babău cu Manuela Petronela Olteanu.

Aceasta este licenţiată în drept din anul 1999 şi deţine, din anul 2010, un masterat în drept civil şi procesual civil aprofundat. Dna Olteanu Petronela are experienţa profesională relevantă în administrarea unor societăţi aflate în insolvenţă – cum ar fi Electrocentrale Bucureşti, precum şi în domeniul ”administrare privatizare societăţi”. Traseul profesional al doamnei Olteanu a presupus, pe perioade mari de timp, desfăşurarea de activităţi de consiliere juridică, insolvenţă, gestionare şi valorificare participaţii şi creanţe ale statului, executări silite, legi speciale etc., în cadrul unor instituţii ale statului dintre care menţionăm AVAS, autoritate în cadrul careia a ocupat funcţia de director general al Direcţiei Juridice pentru mai mulţi ani.

„Decizia de schimbare a administratorului special vine ca urmare a nemulţumirilor Hidroelectrica legate de ritmul restructurării Hidroserv, mai cu seamă în ceea ce priveşte eliminarea surplusului de personal indirect productiv, precum şi a celorlalţi factori ce au condus la fragilizarea societăţii şi la intrarea în insolvenţă. Lipsa de coerenţă a planurilor propuse şi lipsa unor rezultate conforme cu nivelul aşteptărilor şi obiectivelor stabilite, vine în contradicţie cu viziunea Hidroelectrica, societate care îşi doreşte implementarea unor măsuri urgente şi curajoase pentru scoaterea cât mai rapidă din insolvenţă a Hidroserv”, a informat vineri Hidroelectrica, pprecizând că „salvarea Hidroserv şi păstrarea nucleului de specialişti foarte bine pregătiţi de care această societate dispune se află în centrul preocupărilor directoratului companiei”. 

„Societatea de servicii are un rol crucial pentru activităţii necesare Hidroelectrica, aşa cum sunt: montaj şi mentenanţă la agregate energetice, proiectare instalaţii electrice, de automatizare şi mecanice; montaj şi întreţinere instalaţii electrice de înaltă şi joasă tensiune, construcţii civile, industriale şi hidrotehnice; teste de performanţă şi specialitate; suport tehnic şi proiectare lucrări domeniul energetic; măsurători topogeodezice şi topobatimetrice, etc”, a încheiat Hidroelectrica.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite