Guvernul vrea să majoreze impozitul la jocurile de noroc, de la 1% la 40%

0
0
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Guvernul vrea să mărească impozitul pentru câştigurile din jocurile de noroc. Printre măsurile fiscale pe care coaliţia le pregăteşte pentru români se află şi majorarea cotei de impozitare a câştigurilor din jocurilor de noroc, de la 1%, 16% şi 25% cât este acum, la 40%.

Nivelul de 40% ar viza toate câştigurile obţinute şi ar putea fi unul care să reducă interesul în rândul persoanelor care practică jocuri de noroc, scrie Profit.ro, care citează surse guvernamentale.

În prezent, cotele de impozitare sunt de 1%, 16% şi 25%. Astfel, la un premiu de 500.000 de lei, se va plăti 1% pentru partea de până la 66.750 lei inclusiv, 16% pentru segmentul din premiu aflat între 66.750 lei şi 445.000 lei, precum şi 25% pentru partea din premiu care trece de 445.000 de lei.

O variantă iniţială avută în vedere în cadrul negocierilor era pentru o cotă unificată de 20%.

Alte măsuri asupra cărora se poartă acum discuţii, conform sursei, vizează: reducerea facilităţilor pentru constructori, industria alimentară şi agricultură, reducerea facilităţilor pentru constructori, un nou sistem de impozitare al proprietăţilor, restricţionarea unor activităţi pe microintreprindere, cum sunt cele de consultanţă.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite