Guvernul vrea să înfiinţeze un Fond pentru Investiţii în Eficienţa Energetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Energiei vrea să realizeze un studiu privind mecanismul de înfiinţare, organizare şi funcţionare la nivel naţional a unui Fond Specializat pentru Investiţii în Eficienţa Energetică.

Studiul comandat de Ministerul Energiei va costa 65.000 de lei, iar ofertanţii au o dată limită de depunere până la 31 august, ora 15:00. Studiul va trebui să conţină măsuri concrete în vederea implementării Fondului Specializat pentru investiţii în eficienţa energetică, entităţile implicate şi schema de operare a fondului respectiv.

„Se va propune structura unui fond de investiţii prin care să se poată finanţa proiectele de creştere a eficienţei energetice în sectoarele deficitare din punct de vedere al eficienţei energetice: industrie, transport, alimentare cu energie termică, cogenerare, iluminat public, transport/distribuţie energie electrică şi gaze naturale etc.”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit acestuia, „beneficiarii proiectelor finanţate din Fondul specializat pentru investiţii în eficienţa energetică pot fi societăţi cu capital de stat, privat sau mixt sau autorităţi publice locale/centrale”.

Cei care vor realiza studiul trebuie să arate care vor fi variantele de alimentare a acestui fond, mai multe posibilităţi fiind luate în considerare, precum accesarea de linii de credit de la băncile europene, identificarea de fonduri publice, posibilitatea de a fi folosite sumele obţinute din penalizările acordate celor care nu-şi îndeplinesc cota de achiziţie de certificate verzi sau posibilitatea de a fi folosit capitalul propriu al firmelor care oferă servicii de eficienţă energetică.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite