Guvernul va discuta despre rectificarea bugetară pe 23 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În şedinţa de Guvern de astăzi, Victor Ponta a declarat că rectificarea bugetară se va discuta pe 23 augustFOTO: Mediafax
În şedinţa de Guvern de astăzi, Victor Ponta a declarat că rectificarea bugetară se va discuta pe 23 augustFOTO: Mediafax

Rectificarea bugetară va fi discutată de membrii Executivului în cadrul şedinţei de pe 23 august, a declarat astăzi premierul Victor Ponta.

Guvernul a discutat pe 4 iulie despre rectificarea bugetarã pe anul 2012, iar ministerele au cerut atunci credite suplimentare de 11,47 miliarde de lei, de 3,3 ori mai mult decât suplimentarea propusã de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

În varianta propusã de MFP, rectificarea bugetară se bazează pe cheltuieli totale de 110,038 miliarde de lei. Aceast nivel asigurã încadrarea în ţinta de deficit stabilitã cu FMI, de 2,2% din PIB pe anul 2012.

Totodată, rectificarea ar urma să cuprindă şi cadrul bugetar pentru modificările propuse de Executiv, precum plata TVA la încasarea facturilor şi introducerea unei cote preferenţiale a TVA pentru produsele alimentare, potrivit declaraţiilor făcute de Florin Georgescu, ministrul Finanţelor, la începutul lunii iulie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite