Guvernul are joi în primă lectură proiectul de OUG prin care sunt acordate zile libere plătite pentru părinţii care stau cu copiii acasă

0
0
Raluca Turcan a anunţat proiectul de ordonanţă de urgenţă                                             FOTO: gov.ro
Raluca Turcan a anunţat proiectul de ordonanţă de urgenţă                                             FOTO: gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, în primă lectură la şedinţa de joi a Guvernului, proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care părinţii vor beneficia de zile libere plătite în perioada în care stau acasă cu cei mici atunci când fac şcoala în sistem online. Ea a adăugat că măsura va fi valabilă pentru tot intervalul stării de alertă.

„Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi (joi - n.r.), în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu. Practic, părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a declarat Raluca Turcan, joi în debutul şedinţei Executivului.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a precizat că acelaşi beneficiu îl va avea părintele care stă acasă şi în cazul scenariului galben - sistemul hibrid, în perioada în care copilul este acasă şi studiază online.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite