Guvernul aprobă o finanţare de 1 miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţie de energie verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciuca sedinta de guvern foto gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va aproba în cadrul şedinţei de vineri o ordonanţă de urgenţă care va asigura finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţie de energie verde.

Nicolae Ciucă a declarat la începutul şedinţei de Guvern că 500 de milioane de euro vor fi destinate autorităţilor locale, iar 500 de milioane de euro, pentru IMM-uri. 

“Cea de-a doua ordonanţă de urgenţă este elaborată la nivelul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Este o ordonanţă foarte importantă, care asigură o finanţare de un miliard de euro, 500 de milioane fiind destinate autorităţilor locale pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde pentru consumul propriu, în felul acesta, autorităţile locale vor putea să îşi investească aceşti bani în eficientizarea termică şi iluminat şi încălzire. Discutăm de măsuri care vor fi destinate pentru şcoli, pentru spitale, pentru iluminat public pentru locuinţe, iar alte 500 de milioane sunt destinate IMM- urilor. Banii pot fi folosiţi pentru eficientizarea energetică a halelor de producţie şi, desigur, producerea de energie verde pentru consum propriu”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri