Grindeanu: Contractul pentru construcţia ultimului lot din A7, Pietroasele-Buzău, poate fi semnat

0
Publicat:

CNAIR a demarat procedurile administrative pentru semnarea contractului ce vizează construcţia ultimului lot din Autostrada A7, respectiv Pietroasele - Municipiul Buzău, finanţat prin PNRR.

Ministrul Transporturilolr Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu spune că va putea fi semnat contractul pentru construcţia ultimului lot de pe A7

"Veşti bune pentru ultimul lot din Autostrada A7 care nu avea câştigător! Contractul pentru construcţia ultimului lot, dintre Pietroasele şi Municipiul Buzău, poate fi semnat! Până ieri nu au fost depuse contestaţii, de aceea, astăzi, CNAIR a solicitat Asocierii de constructori turci toate documentele necesare semnării contractului pentru execuţia lucrărilor pe lotul 3 al Autostrăzii Ploieşti - Buzău", a scris ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Contractul are o valoare de aproximativ 1,09 miliarde lei (fără TVA) şi urmează să fie construit în 20 de luni. Finanţarea lucrărilor se face prin PNRR.

"Licitaţia pentru construcţia lotului 3 al Autostrăzii Ploieşti - Buzău (secţiune a A7) a fost lansată în data de 26.05.2021. Până la desemnarea definitivă a câştigătorului, rezultatul licitaţiei a fost contestat de trei ori", a mai notat ministrul.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că au fost demarate procedurile administrative pentru semnarea acestui ultim lot din A7.

"Acum pot spune că sunt şanse mari ca la finalul anului 2025 românii să circule pe autostradă de la Ploieşti la Paşcani, 320 km! Ieri, după expirarea perioadei legale de depunere a contestaţiilor, am transmis asocierii turce Nurol Inşaat VE Ticaret - Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret o adresă prin care solicităm documentele necesare semnării contractului în valoare de 1,09 miliarde de lei, fără TVA, finanţat din PNRR. Constructorii turci au la dispoziţie 20 de luni pentru a finaliza construcţia celor 13,9 km dintre Pietroasele şi Municipiul Buzău", a menţionat Pistol, tot pe Facebook.

Lucrările pe lotul 1 Dumbrava - Mizil (21 km) au ajuns la un stadiu fizic de 34%, iar pe lotul 2 Mizil - Pietroasele (28,35 km) la 29,5%.

"Ambele loturi trebuie finalizate şi deschise circulaţiei până la finalul anului 2024. De asemenea, constructorul român care construieşte autostrada de la Buzău la Paşcani (255,7 km) este mobilizat corespunzător în şantiere, astfel încât poate să respecte termenele contractuale de finalizare a lucrărilor, anul 2024, respectiv 2025", a adăugat şeful CNAIR.

Autostrada A7 Ploieşti - Buzău - Focşani - Bacău - Paşcani are o lungime de 319 kilometri, profil 2 x 2 benzi de circulaţie. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în patru secţiuni: Ploieşti - Buzău cu o lungime de 63,25 km; Buzău - Focşani cu o lungime de 82,44 km; Focşani - Bacău cu o lungime de 95,9 km; Bacău - Paşcani cu o lungime de 77,39 km. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite