Grindeanu anunţă că închide robinetul cu sinecuri la Transporturi: Toate aceste numiri, indiferent de partid, ridică semne de întrebare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor FOTO Inquam Photos / George Călin
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că instituţia pe care o conduce va pune capăt numirilor interimare în conducerile companiilor de stat, care sunt şi pe filieră politică, pentru a trece la un management profesionist, aşa cum prevede şi OUG 109/2011, act normativ evitat de majoritatea instituţiilor centrale. O companie de recrutare ar urma să facă selecţia pentru toate companiile din subordinea Transporturilor.

Sorin Grindeanu a anunţat că la Ministerul Transporturilor va avea loc aplicarea OUG 109/2011 privind guvernarea corporativă, pentru a profesionaliza companiile de stat, în următoarea perioadă. 

„Nu poţi să ai management performant dacă îi pui din patru în patru luni, îi mai pui două luni. E pentru prima dată când se ia toată decizia pentru toate companiile din coordonarea Ministerului Transporturilor. S-a mai făcut pentru una două (n.r. - aplicarea OUG/2011). Această procedură oferă stabilitate şi managamentului. Să vină cu un plan aprobat pe patru ani pe care pot să-l urmărească. Când discutăm de semne de întrebare din patru în patru luni sau din două în două, nu poţi cere performanţă”, a afirmat Grindeanu. 

„Legat de numiri. Când iei un minister îl iei cu bune şi cu rele. Nu m-aţi auzit să dau vina pe vechi moşteniri. De aceea vă anunţ ce fac eu. Am luat hotărârea ca pentru toţi, că e Portul Constanţa, că CNAIR, că e RAR. Toţi vor trebui să fie buni în ceea ce fac, nu rapizi în transmiterea CV-urilor”, a mai menţionat Grindeanu. 

Potrivit ministrului, în următoarele zile va fi anunţat rezultatul licitaţiei pentru firma care se va ocupa de recrutarea managerilor şi a celor din consiliile de administraţie. 

„Toate aceste numiri (...) toate, indiferent de partid, tot timpul lasă semn de întrebare. Am vrut să elimin acest semn de întrebare. Am vrut să intrăm pe 109, procedură transparentă, cu firme din afară şi care va duce cu un management stabil, la un CA stabil şi la ce înseamnă criterii de performanţă”, a conchis Grindeanu. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite