Gazprom, nemulțumită că nu mai poate construi o nouă centrală: Proces în Sankt Petersburg împotriva Unicredit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O companie mixtă înființată de Gazprom și RusGazDobycha a dat în judecată UniCredit, pentru 472 de milioane de dolari, după ce din cauza sancțiunilor nu a mai putut construi o nouă fabrică de procesare a gazelor.

Sediul Gazprom
Gazprom, nemulțumită că nu mai poate construi o nouă fabrică de procesare a gazelor

RusKhimAlliance, unul dintre operatorii construcției unui complex de procesare a gazelor cu conținut de etan în Ust-Luga, o societate mixtă între Gazprom și RusGazDobycha, a inițiat un proces împotriva Unicredit pentru 472 milioane de dolari (45,7 miliarde ruble), ca parte a cererilor de garanții bancare în baza unui contract încheiat cu firma germană Linde.

Chemarea în judecată a fost depusă pe 5 august la Curtea de Arbitraj din Sankt Petersburg și Regiunea Leningrad.

Serviciul de presă al Unicredit nu a comentat încă procesul către Reuters, scrie MoscowTimes.

În iunie, RusKhimAlliance a intentat procese la aceeași instanță împotriva băncilor garant, în baza unui contract cu Linde - Deutsche Bank german și Commerzbank.

Valoarea creanțelor față de Deutsche Bank este de 22,2 miliarde de ruble, următoarea întâlnire cu privire la creanță este programată pentru 19 septembrie. Compania a cerut, de asemenea, să execute silit subsidiare ale Deutsche Bank din Rusia - Deutsche Bank LLC și Deutsche Bank Technology Center LLC.

Suma creanțelor împotriva Commerzbank este de 8,7 miliarde de ruble, următoarea întâlnire fiind programată pentru 18 octombrie.

RusKhimAlliance a inițiat la începutul anului proceduri internaționale de arbitraj în legătură cu neîndeplinirea de către Linde a obligațiilor sale de a construi o fabrică de procesare a gazelor. O instanță rusă a confiscat activele Linde pentru 35 de miliarde de ruble.

La 7 iulie 2021, RusChemAlliance și consorțiul Linde și Renaissance Heavy Industries LLC au semnat un contract de inginerie, achiziții și construcție (EPC) pentru construirea unei fabrici de procesare a gazelor în regiunea Leningrad. RusChemAlliance a transferat plăți în avans către Linde în valoare totală de 946,543 milioane euro. Obligațiile contractantului sunt garantate prin garanții de la băncile germane Bayrische Landesbank și Unicredit Bank AG, precum și o garanție de la societatea-mamă Linde PLC.

Linde a notificat în mai și iunie 2022 clientul cu privire la suspendarea lucrărilor din cauza sancțiunilor UE care interzic furnizarea de bunuri cu dublă utilizare către Rusia. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite