FT: Băncile europene reiau tranzacţionarea cu obligaţiuni ruseşti

0
0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Băncile europene UBS, Deutsche Bank şi Barclays au reluat tranzacţionarea cu obligaţiuni ruseşti, conform Financial Times.

Potrivit FT, măsura de reluare a tranzacţionării de obligaţiuni ruseşti vizează în primul rând ajutarea investitorilor străini care încearcă să vândă active aferente Federaţiei Ruse. "Acest lucru este în principal pentru clienţii care doresc în continuare să închidă poziţii. Volumele nu sunt atât de remarcabile", - a spus un angajat al uneia dintre bănci.

Potrivit ziarului, până la începuul invaziei ruse a Ucrainei, aproape 40 de miliarde de dolari din datoria suverană a Rusiei nu fuseseră rambursate, iar aproximativ jumătate din această sumă aparţinea investitorilor străini.

Reuters a transmis că pe 22 iulie, Trezoreria SUA a emis clarificări prin care arăta că băncile pot oferi asistenţă pentru tranzacţii dacă îi ajută pe deţinătorii americani să scape de active. După aceea, o serie de bănci americane, precum JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, au reluat tranzacţionarea cu obligaţiuni guvernamentale şi corporative ruseşti.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite