Franța și Germania au propus un răspuns hotărât la Legea pentru Reducerea Inflației adoptată de SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit președintelui francez Emmanuel Macron, este necesar să se ofere instrumente eficiente de finanțare din surse publice și private.

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz. Foto: EPA-EFE
Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz. Foto: EPA-EFE

Franța și Germania consideră că UE ar trebui să dea un răspuns hotărât și rapid la Legea SUA pentru Reducerea Inflație, a declarat duminică președintele francez Emmanuel Macron, la o conferință de presă susținută împreună cu cancelarul german Olaf Scholz.

Am construit o linie comună care asigură un răspuns european rapid și pe scară largă la legea americană”, a spus Macron. „Este necesar să se asigure instrumente eficiente de finanțare din surse publice și private”, a mai spus președintele francez.

Anterior, în timpul unui discurs la Sorbona, liderul francez a spus că Europa are nevoie de un program ambițios de dezvoltare industrială. El a cerut garantarea durabilității industriei europene pe continent, pe baza strategiei „Made in Europe”. Potrivit lui Macron, un astfel de program, propus la Paris ca răspuns la măsurile americane, ar trebui să acopere perioada până în 2030.

Actul de reducere a inflației în valoare de 369 de miliarde de dolari, adoptat în vara trecută de SUA, oferă subvenții generoase producătorilor de vehicule electrice, de baterii și de echipamente energetice, cu condiția ca acestea să fie produse în Statele Unite. 

Potrivit liderilor europeni, această lege ar putea duce la un nou război comercial. În timpul unei vizite la Washington, Macron a spus că planurile protecționiste de a subvenționa companiile americane „amenință să împartă Occidentul”. 

Scholz a criticat și el această lege. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite