Senatul SUA a început să analizeze un pachet de iniţiative pentru reducerea inflaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sâmbătă, senatorii americani au început să discute despre un pachet de iniţiative care vizează reducerea inflaţiei, care prevăd alocarea a circa 400 de miliarde de dolari de către autorităţile americane.Întâlnirea este difuzată pe site-ul camerei superioare a Congresului SUA.

Proiectul de lege include o serie de măsuri, inclusiv reducerea deficitului bugetar federal, reducerea costurilor de îngrijire a sănătăţii pentru cetăţeni, precum şi combaterea schimbărilor climatice. În plus, sunt avute în vedere majorări de taxe pentru marile corporaţii, care ar trebui să asigure parţial fondurile necesare pentru programele propuse.

Autorităţile americane se aşteaptă ca toate acestea în viitor să asigure o reducere a inflaţiei în ţară. În sprijinul acestor demersuri este Partidul Democrat de guvernământ din Statele Unite.

După cum a declarat liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer (D-NY), sâmbătă mai devreme, expertul procedural independent al Camerei superioare a permis ca cea mai mare parte a acestui pachet să fie revizuită în cadrul procedurii simplificate pentru iniţiativele bugetare. Acest lucru este de aşteptat să le permită democraţilor să ocolească opoziţia republicanilor.

The Hill estimează că discuţiile privind proiectul de lege şi amendamentele vor continua probabil sâmbătă şi duminică.

Potrivit Departamentului Muncii al SUA, preţurile de consum din ţară au crescut până la sfârşitul lunii iunie cu 9,1% în termeni anuali, ceea ce reprezintă cea mai mare creştere din noiembrie 1981. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite