Ford va renunţa la 20.000 de locuri de muncă. Ce impact va avea asupra angajaţilor din fabrica de la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ford suv mustang

Producătorul auto american Ford Motor, prezent şi în România, cu o fabrică la Craiova, şi-a anunţat cei 70.000 de angajaţi că, printre planurile de viitor ale companiei se numără şi desfiinţarea mai multor locuri de muncă. Totul? În cadrul unui amplu proces de restructurare, al cărui impact financiar este de 11 miliarde de dolari, după cum transmit jurnaliştii de la Bloomberg.

Deşi Ford nu a specificat câte locuri de muncă vor fi desfiinţate, analiştii de la banca americană Morgan Stanley au speculat că ar fi vorba de aproximativ 20.000 de posturi, care reprezintă 12% din forţa de muncă pe care o are la nivel mondial, resoectiv 202.000 de angajaţi.

„Ieri, am spus angajaţilor noştri că suntem în fazele incipiente ale unei restructurări organizaţionale a forţei de muncă la nivel global”, mărturisea purtătorul de cuvânt al companiei, Karen Hampton, într-un interviu acordat publicaţiei vineri.

Scopul companiei, ca „gradual să ajungem la o organizaţie cu acoperire mai amplă şi conducere mai restrănsă, cu focus pe rapiditate. Prin urmare, inevitabil ne aşteptăm ca acest lucru să implice reduceri de personal, dar în acest moment, nu există o ţintă”

Dacă disponibilizările sau renunţarea la o parte din modele nu va afecta România, reducerea numărului de parteneri ar putea avea însă un efect asupra afacerilor din ţara noastră, scria Times la începutul lunii septembrie.

Publicaţia susţine că discuţiile interne privind restructurarea Ford vor dura mai multe luni şi pot duce la împărţirea afacerii europene într-un joint venture cu unul din rivalii săi.

Ford a fost devansat în ultimii ani de rivalii americani precum General Motos sau Fiat Chrysler Automobiles, din cauza diviziei europene în dificultate.

În iulie, al doilea cel mai mare producător auto din Statele Unite şi-a redus progrnoza privind profitul pe care îl va înregistra până la finele lui 2018.

Mai exact, Jim Hackett, directorul general al Ford anunţa restructurarea la acea vreme a companiei, însă reufza să intre în detalii, dincolo de cheltuielile estimate la 11 miliarde de dolari. Această piaţă a fost lovită de scăderea vânzărilor automobilelor diesel. De asemenea, potrivit Bloomberg, Hacket a anulat o întâlnire cu investitorii stabilită în luna septembrie a acestui an, în Dearborn, Michigan, acolo unde compania îşi sediul central.

Ford a pierdut 73 milioane dolari în Europa între aprilie şi iunie şi se confruntă cu provocări suplimentare din partea planurilor britanice de a părăsi Uniunea Europeană, transmitea Times.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite